shahtari.jpg

КИЇВ. 2 березня. УНН. Близько 1000 шахтарів, які вийшли на акцію протесту під стіни Верховної Ради України вимагають виплати заборгованості по зарплаті та підтримки вугледобувної галузі, передає кореспондент УНН.

Як повідомили учасники акції, керівництво шахт не виплатило їм зарплати за останні 2,5 місяці. Крім того працівники вугільної галузі обурені тим, що українська влада закуповує вугілля за кордоном, зокрема у Російської Федерації, з якою йде війна.

Шахтарі б’ють касками у бруківку біля стін парламенту та закликають владу збільшити фінансування галузі та використовувати вітчизняні потужності для забезпечення України енергоносіями.

Нагадаємо, 28 січня біля стін Кабміну відбувся мітинг шахтарів, які представляють десятки вугледобувних підприємств різних регіонів України. Тисячі мітингувальників вимагали відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, звинувачуючи його в непрофесіоналізмі, розвалі галузі та здачі національних інтересів України. Щоб продемонструвати ставлення глави відомства до проблем шахтарів, учасники акції принесли чиновнику “останню сорочку”.

Раніше, 2 жовтня 2014 року, гірники вже проводили пікет Будинку Уряду. Тоді вони прийшли з плакатами: “Денісова (тодійшній міністр соціальної політики Людмила Денисова - ред.) припини корупцію”, “Яценюка в шахту” та інші.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!