b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_poroshenko_finance_donbas.jpg

КИЇВ. 29 січня. УНН. З 20 січня 2015 року 73 тисячі українців отримали повістки про мобілізацію. Про це під час виступу у ході вшанування Героїв Крут повідомив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент УНН. 

"З 20 січня вручено 73 тисячі повісток, а без повісток, до речі, лише за тиждень добровольцями записалися на службу більше 2,5 тисяч українських патріотів. 45 тисяч військовозобов'язаних вже пройшли медичне обстеження і вже від учора мобілізовані поїхали до навчальних центрів і військово-навчальних закладів ЗСУ", - сказав П.Порошенко.

З його слів, протягом місяця вони будуть відновлювати особистий військовий вишкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізаційна повістка вважається врученою, якщо на ній є підпис призовника - Генштаб

"Далі у складі підрозділів і військових частин пройдуть колективне злогодження. І лише після цього будуть готові замінити військовиків, які вже майже рік героїчно виконують завдання в ролі АТО", - додав Президент.

Нагадаємо, мобілізація у 2015 році проводитиметься у три черги протягом 210 діб. Протягом трьох хвиль мобілізації планується мобілізувати 200 тисяч українців. Перший етап мобілізації триватиме 90 днів — до квітня.

Другий — орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

Мобілізація пройде по всіх областях країни. Жителі тимчасово окупованих “ЛНР” і “ДНР” територій, а також Криму можуть піти на фронт добровільно.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!