b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_P1210694.jpg

У грудні 2014 року Полтавська область стала учасником проекту Німецького товариства міжнародного співрорбітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України». Учасником конкурсу став і Семенівський район, який подав проектну пропозицію з співробітництва територіальних громад. Участь громад підтверджується договором про співробітництво територіальних громад у частині реалізації спільного проекту «Оновлене життя місцевої пожежної охорони – запорука безпечної життєдіяльності сільських громад Семенівського району – спільна ініціатива Горошинської, Погребняківської, Худоліївської, Степанівської, Оболонської, Наріжанської, Іванівської, Товстівської, Криворудської та Жовтневої сільських рад».

З метою обговорення практичних питань щодо реалізації проекту, 30 січня відбулась робоча зустріч за участю координатора проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України» Тараса Журавля, Директора Інституту проблем державного управління та місцевого самоврядування НАДУ при Президентові України В’ячеслава Толкованова, експертів з питань ММС Ганни Борової та Наталії Сафронової.

Спільно з головою Семенівської районної ради Ольгою Мохун, головним спеціалістом районної ради, координатором районного ресурсного центру з розвитку громад Світланою Феденко делегація прибула до с. Оболонь. Разом з сільським головою Сергієм Гамбалем та керівником Семенівської місцевої пожежної охорони Валерієм Іващенком учасники робочої зустрічі побували на території ТОВ Агрофірми «Вересень», яка надає гараж для зберігання нового пожежного автомобіля, що буде придбано у результаті реалізації проекту «Оновлене життя місцевої пожежної охорони – запорука безпечної життєдіяльності сільських громад Семенівського району-спільна ініціатива Горошинської, Погребняківської, Худоліївської, Степанівської, Оболонської, Наріжанської, Іванівської, Товстівської, Криворудської та Жовтневої сільських рад». Також координатори та експерти проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України» побували на території нині діючої місцевої пожежної охорони.

У ході робочої наради з питань реалізації проекту учасники зустрічі з'ясували всі питання, що стосуються етапів впровадження проекту. Голова районної ради поінформувала присутніх, що згідно методології Проекту у громадах відбулись громадські слухання по обговоренню самого проекту та проекту договору співпраці територіальних громад. Проект договору розміщено на офіційному сайті районної ради, а також на її інформаційному стенді. Вона зазначила, що район став переможцем конкурсу проектів та отримає співфінансування від проекту GIZ у сумі до 20000 євро на придбання нового пожежного автомобіля для місцевої пожежної охорони на базі с. Оболонь. Делегація району вже відвідала завод-виробник та оформила відповідну комерційну пропозицію. Загальна вартість проекту 550,00 тис. грн., з яких 10 громад планують внести 250 тис. грн., що передбачені бюджетами сільських рад.

Координатор районного ресурсного центру з розвитку громад Світлана Феденко проаналізувала хід впровадження проекту, зазначивши, що районний ресурсний центр спільно з сільськими головами прагне дотримуватись низки логічно послідовних та взаємодоповнюючих етапів процесу організації співробітництва. По завершенні робочої зустрічі відбувся брифінг для преси за участю районних ЗМІ.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Сергей 04.02.2015, 15:18
Люби, боже, правду.Незважаючи на моє ставлення до районної ради (а воно неоднозначне) тут можу лише побажати удачі.Це для людей, доведіть, будь-ласка, до позитивного результату.