ozon.jpg

КИЇВ. 16 вересня. УНН. 16 вересня вважається Міжнародним днем охорони озонового шару. Це свято, яке звертає увагу всіх людей на одну з найважливіших глобальних проблем людства, повідомляє УНН.

З’явилося свято в 1994 році завдяки відповідним рішенням Генеральної Асамблеї ООН, яка таким чином увічнила в пам’яті людей підписання в Монреалі протоколу, який стосується речовин, що руйнують озоновий шар атмосфери. Саме 16 вересня 1987 року країни-учасниці Монреальського з’їзду зобов’язалися обмежити виробництво таких речовин. Серед 36 країн, що підписали протокол, була і Росія. Важливість цього питання полягає в збереженні тонкого газового щита навколо Землі, який захищає всіх нас від згубної сонячної радіації.

Міжнародний день охорони озонового шару має свій девіз, який звучить так: “Збережи небо: захисти себе і озоновий шар”. У цих словах переданo все те значення озонового шару атмосфери, який має цінувати людина. Вчені вважають, що озоновий шар стрімко зменшується, а це загрожує нашій планеті зникненням всього живого. Зараз нерідко можна почути про відкриття нових “озонових дірок”. Першу з них виявили в 80-х роках над Антарктидою.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!