Вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Лише від початку серпня цього року на водоймах загинуло 35 осіб, з яких 2 дітей. Загалом, з початку року на водоймах загинуло вже 883 особи, з яких 81 дитина. Особливу небезпеку становлять несанкціоновані пляжі, що непристосовані для відпочинку громадян, а також купання у штучних водоймах, невеличких озерах.

Нещасний випадок може статися з кожним і в будь-якому місці. Вчасно надана допомога нерідко рятує людині життя. Першу допомогу повинні вміти надавати і школярі. Потопаючому по змозі кидають рятувальний круг, але при цьому необхідно правильно визначити відстань до потерпілого і силу кидка. Найчастіше це під силу тільки дорослій людині.

Дуже часто при купанні використовуються автомобільні камери чи спеціальні гумові кола. У цьому випадку також необхідно пам’ятати кілька простих правил, здатних зберегти ваше життя:

  • Перш ніж зайти у воду, перевірте герметичність свого плавзасобу.
  • Не запливайте на глибину, вас може віднести течією.
  • Уникайте місць зарослих водоростями.
  • Стежте щоб рятувальний круг не зіткнувся з гострими предметами.
  • Не перегрівайте свій плавзасіб на сонці, щоб уникнути лиха.
  • Робіть усе під доглядом дорослих.

Шановні громадяни! Семенівський районний сектор ГУ ДСНС України у Полтавській області попереджає вас, щоб уникнути трагедії, будьте обережні під час відпочинку на водних об’єктах, не дозволяйте дітям без вашого нагляду відвідувати відповідні місця відпочинку. Не нехтуйте елементарними правилами поводження на воді. Бережіть своє життя та життя своїх дітей.

mt_gallery: Обережно – вода!

Семенівський РС ГУ ДСНС України у Полтавській області

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# сергій 13.08.2016, 08:17
Перш ніж зайти у воду, перевірте герметичність свого плавзасобу.
---------------------------------------------------------------------
Петрович, узнай у Жмінька от куда він "передрав" "прості правила" :lol: