b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_140301013.jpg

Запровадження надзвичайного стану в енергетиці, яке сьогодні має обговорюватися на засіданні уряду, є необхідною дією, щоб зекономити наявні запаси ресурсів в Україні.

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Наразі запровадження надзвичайного стану в електроенергетиці є єдиним виходом з ситуації, яка виникла в енергетичному секторі України через блокаду поставок вугілля з окупованого Донбасу, в іншому випадку Україна буде вимушена імпортувати російський газ та вже весною переглядати ціни. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив експерт у галузі енергетики Валентин Землянський.

"Запровадження тут буде носити скоріше технологічний характер. Це економія ресурсів, які лишилися в Україні, це не тільки вугілля, це і газ. Тобто це стосується всіх запасів, які лишилися в Україні сьогодні, якщо блокаду не буде припинено", - сказав В.Землянський.

На думку експерта, це "авральні" дії і не зрозуміло, чому уряд схаменувся тільки зараз, бо про блокаду ввезення вугілля з окупованого Донбасу йдеться з грудня місяця, але ніхто не опікувався цієї проблемою.

За його словами, якщо надзвичайний стан в енергетиці не запровадять, а блокада поставок вугілля продовжиться, то в Україні почнуться віялові відключення, будуть запускати газо-мазутні блоки, і почнеться "під'їдання" газу.

"А якщо будемо імпортувати газ, то потрібно його буде імпортувати з Російської Федерації, чи вугілля імпортувати теж з РФ, або електрику. Інших шляхів на сьогодні, на жаль, немає. Плюс це додасть в ціні, тобто потрібно буде переглядати вже навесні ціни на електрику для всіх споживачів - як для населення, так і для промисловості. Це такі серйозні патріотичні дії з боку пана Семенченка і Парасюка, тобто дві людини поставили в цікаву позу всю країну", - підсумував експерт.

Нагадаємо, уряд сьогодні на засіданні планує розглянути питання введення надзвичайного стану в електроенергетиці через блокаду поставок вугілля з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв УНН, за даними Укренерго, за умови введення надзвичайного стану в електроенергетиці, антрацитового вугілля вистачить на 40 діб, після чого можливі віялові відключення.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!