b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_molotok.jpg

На Дніпропетровщині військовозобов’язаний у суді доводить своє право на альтернативну службу, стверджуючі, що він є членом однієї з релігійних громад і саме через свої релігійні переконання не може взяти в руки зброю. Про це повідомляє УНН із посиланням на “Радіо Свобода”.

Водночас житель Новомосковська Віталій Шалайко заявляє про готовність виконувати іншу роботу на користь держави, тільки не під егідою військових організацій.

"Коли мене викликали до військкомату, я прийшов у той час, коли треба було, відмітився і заявив, що не можу проходити службу з релігійних переконань. Написав про це письмову заяву. Після цього мені висунули звинувачення", - розповів Віталій Шалайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині правоохоронці розслідують "зрив" мобілізації

Сторона обвинувачення наполягає, що чоловік насправді ухиляється від мобілізації й вимагає для нього покарання – два роки в’язниці. Але вже два суди стали на бік віруючого.

Підозрюваний в ухиленні від мобілізації уже 10 років є членом релігійної громади "Свідки Єгови".

Це перша в Україні справа, коли віруючому загрожувала в'язниця за відмову від мобілізації через релігійні переконання. Вона привернула увагу міжнародних спостерігачів, зокрема, ОБСЄ.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# святослав 27.02.2015, 19:43
ПРОТИ України ведеться війна ,не на життя , а на смерть, зокрема , і вашими - свідомими , чи не свідомими руками!Цей сайт є одною з таких спроб! Джерело: УНН ,,Наші гроші,, : нинішні його власники - Медведчук , Дмитро Сагач - радник Герман, і сама Анна Герман ! Перефарбована і мімікрована АНТИдержавна ригівська бидлота , що й надалі проводить підривну діяльність проти України!
# святослав 27.02.2015, 19:45
Гібридна інформація , яка тут подається - це тактика кремлядського сатани ! Шукайте Правди , але не в цьому смітнику , якщо , звичайно , вона вас ще цікавить ...!
# koroleva 28.02.2015, 06:06
Святославе, а що ви тут робите? Чи поки на сході йде кровопролитна війна ви відстоюєте європейські цінності на цьому сайті ще й паплюжете його.
# Рибак 28.02.2015, 10:37
Ваше Величество! ОНО не понимает человеческой речи, выучено орать только майданутые призывы, изначально трусливо, недоразвито и ущербно. Не тратьте Ваше время на ничтожество :lol: :lol: :lol: