b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_News_3fc9bd90694d.png

Уже за тиждень почнеться найвідповідальніший етап у житті майбутньої еліти України, бо саме 24 квітня стартує найважливіший іспит за всі роки навчання у школі – зовнішнє незалежне оцінювання. Саме його результати братимуть до уваги під час вступу до вищих навчальних закладів. Цьогорічних випускників чекають нововведення – дворівнева складність тестів з української мови та літератури й математики. Тестування з української мови та літератури заплановано на 24 квітня – більш ніж за місяць до закінчення навчального року та повного виконання навчальних програм. Як же опанувати себе, щонайкраще підготуватися до тестування і скласти його?

Потрібно чітко визначити пріоритет і наполегливо й цілеспрямовано готуватися, орієнтуючись на якнайкращий результат, періодично повторювати: «Я знаю, що зможу це зробити і зроблю це!» При підготовці до ЗНО варто час від часу переводити увагу з одного виду діяльності на інші. Це усуває одноманітність, зосереджує. Опрацьовуючи навчальний матеріал, пишіть невеличкі конспекти для себе, активізуючи зорову й механічну пам’ять. А ще слід систематично тренуватися на минулорічних тестах, щоб звикнути до формату ЗНО. Потрібно діяти спокійно, адже тільки поміркований спокій забезпечить вам гарний настрій на активну роботу.

Тести з кожного предмета ЗНО потребують удосконалення. Окрема ситуація з тестами з української мови та літератури – вони оцінюються разом. Тобто учень має готуватися до двох предметів одночасно. Деякі питання з мови поставлені досить розмито, і якого б рівня не був учень, він губиться, відповідаючи на них. Знання з української літератури, до речі, тестують досить детально. Так, наприклад, у школі учні торкаються теми літературних угрупувань і течій лише поверхово, а в тестах із цієї теми – запитання на будь-який смак. Проте система зовнішнього незалежного оцінювання має безапеляційні плюси, найбільший з яких полягає в тому, що тепер вступити на престижну спеціальність до вишу може кожен абітурієнт, який має високий рівень знань, прагне навчатися та заслуговує на місце в найкращому вузі.

Алла Прудка
b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_dunai.jpgМаргарита Дунай,
учениця 11 класу
Семенівського НВК №2:

– Я складатиму ЗНО з трьох предметів. Почала активно готуватися у липні минулого року. З деяких предметів мені допомагають репетитори, які завжди вкажуть на помилки і допоможуть зорієнтуватися у складному матеріалі. Інші предмети я освоїла завдяки підготовці до обласних та районних олімпіад. ЗНО для мене – це золотий квиток у доросле життя. Саме від результативності залежатиме моє майбутнє. Однокласникам хочу побажати наснаги і терпіння. Використовуйте свій вільний час для підготовки, і ви побачите, що результати будуть не марні. Головне, не опускайте руки, і ви прийдете до мети.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_paliy.jpgЯна Палій,
учениця 11 класу
Семенівського НВК №1:

– ЗНО – гарна річ, але дещо мене бентежить. Я складатиму тести з української мови та літератури, англійської мови й історії України. Сумлінно готуватися почала влітку минулого року, але поглиблено вивчаю англійську мову вже 9 років. Щоб успішно засвоїти навчальний матеріал, ходжу до репетиторів з усіх предметів. На мою думку, щоб гарно скласти зовнішнє незалежне тестування, потрібно, у першу чергу, бути наполегливим і терплячим, адже якісна підготовка – запорука успіху.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_rudenko.jpgОлексій Руденко,
вчитель математики
Оболонської ЗОШ І-ІІІ ступенів:

– На мою думку, ЗНО – об’єктивний спосіб оцінювання реальних знань учнів і, як наслідок, чудовий шанс для простої сільської дитини вступити до омріяного вузу. Тому нерозумно буде цим шансом не скористатися. При підготовці до зовнішнього тестування ми з учнями використовуємо збірники завдань 2010-2014 років. Запитань із тем, які не вивчаються у шкільному курсі математики, ми не помітили. Усі завдання посильні. Це ж можна сказати і про демонстраційний варіант, і пробне тестування цього року. Звісно, реальну картину ми побачимо через кілька тижнів на основному тестуванні. Якщо учень якісно працював протягом 11 років, то йому залишається тільки повторити матеріал, структурувати і систематизувати його. Одинадцятикласникам Оболонської школи та всім випускникам району бажаю вірити в себе, свої знання, не боятися, надмірно не хвилюватися, і тоді цей важливий крок буде здійснено впевнено й без вагань. Бажаю усім удачі, адже вона відіграє не останню роль у житті.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!