b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_Germania.jpg

Міністр закордонних справ Німеччини закликав утриматися від надто жорсткої критики Анкари і запевнив, що не варто боятися її зближення з Москвою.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на DW, про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, яке вийде у вівторок, 9 серпня, прокоментувавши запланований на цей день візит президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Росію.

Штайнмаєр вважає, що зближення Туреччини з Росією не потрібно сприймати як загрозу для НАТО.

"Це добре, що після того як Туреччиною був збитий російський військовий літак минулого року, ми бачимо зближення, - сказав Штайнмаєр, цитує агентство AFP. - Водночас я не вірю, що відносини між двома країнами стануть настільки тісними, що Росія зможе запропонувати Туреччині партнерство в сфері безпеки, яке стане альтернативою НАТО".
Читайте також на "Цензор.НЕТ": Переговори з Путіним відкриють нову сторінку в двосторонніх відносинах, - Ердоган

Штайнмаєр також закликав утриматися від надто жорсткої критики Анкари. "Ми з самого початку чітко заявили, як ми ставимося до затримання вчителів, суддів і журналістів, і ми надалі будемо це робити. Однак, за всієї обґрунтованої критики під час дискусій, у Німеччині нерідко забувають, що ті, хто здійснював переворот, "діяли з надмірною жорстокістю проти цивільних, проти парламенту", - нагадав Штайнмаєр.

Як повідомлялося раніше, президенти Туреччини і Росії проведуть зустріч у Санкт-Петербурзі 9 серпня.

Нагадаємо, 24 листопада 2015 року турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24. Літак впав на території сирійської провінції Латакія, де йшли активні бої сил сирійського уряду з бойовиками.

Увечері того ж дня в Міноборони РФ повідомили, що загинув один пілот - Олег Пєшков. Він був убитий пострілами із землі після того як катапультувався зі збитого літака.Джерело:http://ua.censor.net.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!