Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/efremov.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/efremov.jpg'
efremov.jpg

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду позов колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова щодо законності його арешту.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив його французький адвокат Максим Сасьє.

"Поки що існує 1 скарга, яка вже зареєстрована (ЄСПЛ) і зараз розглядається... Вона стосується того, що політика Єфремова помістили під варту", – сказав він.

Адвокат зазначив, що захист має намір подати ще одну скаргу і очікує рішення Апеляційного суду Києва щодо законності продовження тримання під вартою Єфремова до 6 місяців.

Сасьє також висловив обурення тим, що Апеляційний суд "затягує розгляд цієї справи".

"Я втретє прилітаю в Україну, і четвертий раз справа Єфремова мала розглядатися в Апеляційному суді, але була відкладена. У мене таке враження, що у вас в країні не хочуть брати участь і відмовляють пану Єфремову в його законному праві на захист", – підкреслив він.

На його думку, екс-депутата піддають кримінальному переслідуванню в Україні виключно за його політичну позицію, що є порушенням Конвенції з прав людини.

"Власне кажучи, те, що пропонував пан Єфремов – це те, що пізніше президент Порошенко ратифікував у "мінських угодах", – впевнений француз.

Адвокат вважає це порушенням ст.10 Європейської конвенції з прав людини, де мова йде про свободу вираження.

Як повідомлялося, Єфремову інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР", а також незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

24 листопада Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Єфремова до 22 січня 2017 року.

Джерело: http://www.pravda.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!