b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Others_031.jpg

ієї зими в Україні будуть і люті морози, й відлиги. Таким прогнозом на 2017-й рік поділився начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає Сегодня.

За його словами, і в зимовий, і у літній періоди середні температури очікуються вищі за норму, оскільки тенденція до загального потепління триває.

 

Україна у полоні негоди: деякі області не встигають оговтатися від снігопадів, а синоптики прогнозують нові порції опадів

"Але цієї зими будуть і люті морози, й відлиги, а влітку, як зазвичай, і спека, й прохолода зі зливами, точні дати яких передбачити неможливо", — розповів Кульбіда.

Крім того, про температурні "гойдалки" протягом року говорить і заввідділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди метеорологічного НДІ національної академії наук професор Вазіра Мартазінова.

"Зима буде нестійкою. Набереться всього 20-25 морозних днів, — зазначила Мартазінова. — Наприкінці січня 2017 року буде до -10, 10-11 лютого до -14, і це останні дні зими. Далі починається весна".

Як повідомляла Погода УНІАН, синоптик Наталка Діденко прогнозує, що люті морози відпустять Україну, серйозний холод накриє частину Балкан.

Джерело: https://pogoda.unian.ua

 

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!