b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_081.jpg
Президент Петро Порошенко підписав закон про зміни в проходженні громадянами військової служби.

Про це йдеться на сайті президента.

Ці зміни повинні спричинити підвищення мотивації громадян до проходження військової служби.

"Згідно зі змінами підвищується з 23 до 30 років вік прийому громадян в курсанти вищих військових навчальних закладів, що дозволить учасникам АТО і операції Об'єднаних сил надходити на навчання і продовжувати військову службу офіцерами або сержантами. Також підвищується до 60 років граничний вік перебування в запасі військовозобов'язаних- жінок, як це вже визначено для чоловіків, забезпечить гендерна рівність і збільшить мобілізаційний ресурс. Закон дозволяє також продовжувати в особливий період військову службу за новим контрактом на строк від 1 до 10 років, що сприятиме збільшенню кількості громадян, які бажають проходити військову службу за короткостроковим контрактом ", - говориться в повідомленні. 

Документ також дозволяє звільнитися або укласти новий контракт військовослужбовцям, дія контрактів яких примусово продовжено після закінчення його терміну в особливий період, і військовослужбовцям, які уклали контракт до закінчення особливого періоду та оголошення демобілізації.

Закон також надає можливості військовослужбовцям, визнаним рішеннями військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров'я до військової служби, продовжувати проходження служби на військових посадах, які не потребують фізичних навантажень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Порошенко схвалив закон про трансплантацію.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

+1 # Микита 22.06.2018, 07:25
от бабы обрадуюца все пенсионерки в армию пойдуть
# Oleg 22.06.2018, 08:46
Жіночий батальйон на чолі з Мариною Порошенко.