fond1.jpg

Про це повідомила економіст Олена Сльозко, пише newsline.com.ua.

«Скорочення українського експорту зерна пов'язано з тим, що був поганий врожай. У минулому році він був на порядок вище. І як кажуть відповідні відомства, в цьому році ми навіть, швидше за все, будемо змушені імпортувати. І ціна на хліб може підвищитися», - заявила економіст.

За словами О. Сльозко, спираючись на думку експертів в цій області, вартість хліба підвищиться приблизно на 10%.

«Справа в тому, що це все мобільно – тільки зібраний урожай і вже розрахунки говорять про те, що в цьому році менше урожай. Необхідно також враховувати, що населення у нас менше стає. Виїжджає народу багато – у нас же не було перепису населення з багатьох причин. Тому зараз все це рахується на пальцях: хто говорить, що у нас 42 мільйони, хто взагалі вважає, що 36 мільйонів чоловік. Виходячи з цього вже рахують потребу в хлібі і зерні. Так як багато хто виїжджає за кордон на заробітки, природно тут вони споживати цього не будуть. Так, впав експорт зерна, але потрібно ще й інші моменти враховувати», - зазначила вона.

Нагадаємо, в 2017-2018 маркетинговому році на тлі скорочення врожаю вперше за останні 5 років відбулося падіння експорту зерна – на 9,6%. Про це повідомляє прес-служба "Украгроконсалту". Зокрема, експорт пшениці, який показував неухильно зростаючий тренд протягом минулих 6 років, знизився на 2% до рекордного показника в 2016-2017 маркетингового року. За підсумками року закупівлі ячменю залишилися на рівні минулого року. Що стосується кукурудзи, то в 2017-2018 маркетинговому році Україна не змогла повною мірою реалізувати свій експортний потенціал із-за конкуренції з південноамериканським пропозицією.

Джерело: https://agroreview.com

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

# Злидня 14.09.2018, 12:06
Дожилися.Хліб вже подорожчав