28-29 квітня традиційно у селі Крива Руда пройшов ІХ Всеукраїнський еко-фестиваль «Лель» під девізом «З любов’ю до природи, з любов’ю до України».

Багато виконавців, народних колективів і майстрів народної творчості демонстрували свої таланти у семи номінаціях:

  • Краща естрадна пісня
  • Краща авторська пісня
  • Краща народна пісня
  • Краще декламування авторського вірша
  • Кращий інструментальний твір
  • Кращий весільний рушник
  • Кращий виріб серед майстрів народної творчості

Метою фестивалю є продовження розвитку української культури, виховання любові та почуття відповідальності за збереження рідної природи та самобутності українського народу, патріотичне виховання дітей та молоді, надання виконавцям можливості для підвищення професійного рівня і стимулювання їхньої творчості.

Ініціатором і натхненником фестивалю став фермер-ентузіаст із хутора Василяки Семенівського району Володимир Ярошенко. Започаткував його ще у 2009-му, щоб привернути увагу до мальовничої, але дещо занедбаної тоді місцевості — Криворудського дендропарку. Вже наступного року фестиваль мав статус обласного, а незабаром вийшов на всеукраїнський рівень і став майданчиком для багатьох виконавців та колективів. Зі своєрідної мистецької еко-толоки «Лель» перетворився на кількаденне дійство.

У межиріччі Сули та Хорола народилася казка нова,
Народилась зоря світанкова, під промінням її ожива
Радість творчості, юності квіти і весела усмішка жива.
Україно, твої рідні діти знайдуть вдячності щирі слова!
Криворудський фестиваль друзів усіх скликає до себе.
Криворудський фестиваль вам дарує частку неба,
Вітру подих, промінь сонця, соловейка спів грайливий.
«Лель» – найкращий фестиваль! Усім бажає днів щасливих.

Відчути криворудську гостинність, помилуватися дендропарком загальнодержавного значення «Криворудський», оглянути його нові композиції, познайомитися з новими мешканцями зоокуточка виявило бажання чимало жителів не лише Семенівського району, але й області. На фестиваль завітало багато гарних колективів, талановитих виконавців і читців, які ще раз довели, яка багата наша земля на таланти. Яскравий запах магнолії та смачного куліша разом із веселим настроєм подарував усім гостям позитивно заряджені вихідні.

У цьому році вперше започаткували премії імені Олени Байрак у номінації «Краща авторська пісня» та премія Петра Сливки у номінації «Краща народна пісня». Організаторами фестивалю виступили: рекреаційний центр «Криворудський», філія ПАТ «НСТУ» Полтавська регіональна дирекція «Лтава», Журнал «Зерно», обласна газета «Село полтавське», Полтавська державна аграрна академія. Не можна не згадати велику кропітку роботу наукового співробітника парку Валентини Бабарики, яка є організатором фестивалю, директора Криворудської школи Павла Бабарики та колектив школи, який з відповідальністю віднеслись до поставлених задач та справились з ними.

Олена БУГАЙ

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Коментарі  

-3 # святослав 04.05.2018, 18:44
Це те , що по-справжньому робить відомим на всю Україну наш край і наших прекрасних людей !Многії літа тим , хто трудиться над цим проектом ! Здоров'я , наснаги , і вдячності криворудцям , які зберегли це диво природи - дендропарк ! Гарної долі і таких же перспектив школі , її невтомному керівнику і колективу !
-1 # Oleg 05.05.2018, 10:54
Пане атамане Гріціан Таврічєскій,чому ж ви до сих пір цей дендропарк не декомунізували.
-2 # Oleg 05.05.2018, 13:21
Парк заснований у 1962 році комуністами.
# Romashka 07.05.2018, 09:34
Гуляти цим дендропарком - одне задоволення! :-)