b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_babd56e0b3e963d3ac6e5b6f27e385edd90f9077.jpg

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що угоду про дружбу між Україною і Росією не будуть розривати, її просто не стануть продовжувати.

Про це вона сказала під час погоджувальної ради 3 вересня, передає "Українська правда".

За словами віце-спікера, розрив угоди був би в інтересах Росії.

"Ми тільки що побачили дуже небезпечну риторику, в якій озвучувався сценарій Кремля, який насправді давно розірвав договір про дружбу між Україною і Росією. І в українському парламенті багато депутатів намагалися українськими руками це реалізувати - розірвавши угоду для того, щоб у України потім в міжнародних судах не було ключового - вимоги до РФ виконувати цю угоду для того, щоб не тероризувати наш суверенітет і цілісність ", - сказала Геращенко. 

Вона підкреслила, що існує "дуже велика різниця між денонсацією і непролонгацією угоди".

"Мова не йде про денонсацію, бо ми будемо вимагати від Російської Федерації у всіх міжнародних судах, в Гаазі відповідати за те, що вони порушили цю угоду", - сказала Геращенко.

Разом з тим вона додала, що зараз президент - після прийняття Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу - доручив "не готувати документи на пролонгацію цієї угоди, яке відбувається автоматично".

"Мова йде виключно про непролонгацію", - резюмувала Геращенко.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що країна пройшла підготовку до розриву дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!