medvedchyk.jpg

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Якби в Україні діяли принципи народовладдя, країна змогла б уникнути кровопролиття і в Києві в лютому 2014 року і на Донбасі, а наразі старі тіньові схеми залишилися, змінилися лише "смотрящі". Таку думку висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, повідомляє УНН.

На його думку, щоб зробити постійним тимчасове припинення вогню, необхідно в першу чергу зрозуміти: всі проблеми, які сьогодні накопичилися в країні: політичні, соціально-економічні, гуманітарні - мають спільний корінь.

"Це безконтрольність влади, породжена відсутністю реального народовладдя. До тих пір, поки народ не отримає право управляти країною і необхідні правові інструменти для цього, нічого не зміниться", - підкреслив Медведчук.

Крім того, політик підкреслив, що країна змогла б уникнути протистояння і кровопролиття і в Києві в лютому 2014 року, і на Донбасі, якби в Україні діяли принципи народовладдя.

"Все стратегічно важливі для країни рішення має приймати народ. Вибір вектора інтеграції та об'єднання в блоки, конституційний устрій, форма правління - ці питання має право вирішувати тільки народ. Якщо ж це право узурповане владою, то конфлікт неминучий. Згадайте - з чого починався Евромайдан 2013? Після рішення уряду призупинити процес підписання Угоди про асоціацію з ЄС на вулиці вийшли люди, які хотіли, щоб Україна вступила в Євросоюз. Розгін міліцією мирного протесту вночі 30 листопада (до слова, "Український вибір" першим засудив дії влади) привів до того, що майдани спалахнули по всій країні. Сваволя властей став останньою краплею, що переповнила чашу народного терпіння", - сказав лідер "Українського вибору".

Своє ставлення до євроінтеграції політик не змінив і вважає, що підписати Угоду на тих умовах, які запропонували Україні як суб'єкту міжнародних відносин означає втратити економічну і політичну незалежність.

"Уряд камікадзе" взяв на себе відповідальність за цей крок. І який результат? Наші виробники вийшли на європейський ринок? Ні, і в найближчі роки не вийдуть. Бути може, вдалося побороти корупцію? Знову-таки немає. Старі тіньові схеми залишилися, змінилися лише "смотрящі". Ефективний антикорупційний закон не прийнятий. Все, що нам обіцяли євроінтегратори, не виконано. Зате знищена економіка, розірвані стосунки з нашими стратегічними партнерами з країн ТЗ", - зазначив В.Медведчук.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!