b_385_225_16777215_0_0_images_Visnyk_Semenivschyny_noga_oleksiy.jpg

Минуло 40 днів, як пішов у Вічність наш славний земляк, талановитий музикант, композитор, викладач по класу баяна Оболонського філіалу дитячої музичної школи Нога Олексій Павлович. Народився Олексій Павлович 1 травня 1939 року в селі Оболонь, у селянській сім’ї. Рано залишився без батька. Троє дітей виховувала мати. Ще у шкільні роки Олексій відчув тягу до музики. Після закінчення школи навчався на курсах баяністів, а потім у Гадяцькому культосвітньому училищі. Та хлопцеві хотілося ще підвищити свій професійний рівень, і він вступає до Харківської консерваторії.

Свій трудовий шлях розпочав баяністом Оболонського Будинку культури, працював учителем музики Оболонської середньої школи, потім – викладачем музики по класу баяна дитячої музичної школи. Тут найкраще розкрився талант Олексія Павловича як самодіяльного композитора. Він був членом Спілки композиторів України, творчо співпрацював із поетами району та області, писав чудову музику. Його пісні друкувалися у збірниках «Співає Полтавщина». Творча дружба об’єднувала Олексія Павловича із славним поетом нашого краю Олексієм Дудником, у результаті чого з’явилися збірки пісень «Ой цвіт жар-калини», «Що б там у світі не було…», «Щастя вам лебединого». На слова полтавського поета Володимира Судакова він написав музику, пісні увійшли до збірок «Пам’ятник матері», «Щедрість», «Рання осінь», «Надійний друг», «Раздумье», «Переболит душа», «Ветер удачи» та інші. Олексій Павлович Нога був знаною і шанованою людиною не тільки в нашому районі, а і в області та Україні.

Пісняр Олексій Нога був чесною, працьовитою Людиною. Діти, яких навчав музичному мистецтву Олексій Павлович, та їхні батьки поважали викладача за високий професіоналізм, доброту, чуйність і були вдячні йому за те хороше, що сіяв він у душі людей. Неодноразово проводилися творчі вечори композитора О. П. Ноги. Його пісні подобалися численним слухачам, особливо «Щастя вам лебединого» та «Село мого дитинства» у виконанні дуету Валентини та Івана Саражиних.

Вогник свічі, світло музики і краси, що дарував нам талановитий самодіяльний композитор Олексій Нога, опромінюють добротою і любов’ю наше життя. Шановні рідні, друзі, знайомі, колеги покійного, ми розділяємо цю тяжку втрату, і поки ми житимемо на цій землі, будемо пам’ятати нашого славного земляка Олексія Павловича Ногу, людину, щедру душею, веселу, добросердечну, талановиту.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!