ТОВ «Сапсан-Семенівка» створене 10 лютого 2012 року. У відповідності до рішення сесії Полтавської обласної ради від 23 травня 2013 року, йому надано в користування мисливські угіддя Семенівського району.

За інформацією з питань мисливства, рибальства та зеленого туризму звертатися до директора, Карапузя Євгена Григоровича (066-442-97-30). Список єгерів: додаток 1, додаток 2.

Детальніше...

Середовище існування

Брижач - перелітний птах, гніздиться на болотах і вологих трав'яних луках в північній частині Євразії, зимує в тропіках на південь від гніздового ареалу. У Європі та Азії турухтан поширений на більшій частині лісової і тундрової зон від Великобританії і Північно-західній Франції на схід до Чукотки і узбереж Берингової і Охотського морів.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Звичайний бекас з кожним роком зустрічається дедалі рідше, оскільки його ареал поступово скорочується. Цей птах веде скритний спосіб життя на болотах і сирих лугах. Сполоханий бекас залишає своє укриття, при цьому він летить, перевалюючись з боку на бік. Крила токуючого самця видають бекаючі звуки. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...
Довгий, злегка зігнутий дзьоб великого кроншнепа без зусиль проникає в мулистий пісок, нащупуючи в ньому здобич. Птахи бродять уздовж лінії припливу по морському берегу у пошуках дрібної живності. Вони вважаються успішними мисливцями. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Орябок, або рябчик  — вид невеликих птахів роду орябок . Дуже широко поширений в північній половині Європи і по всій сибірській тайзі, один з найхарактерніших лісових птахів. Цей птах розмірами лише дещо більше голуба. Вага коливається від 330 до 580 г. Довжина тіла 35—37 см. Це осілий вид, літає мало, вважаючи за краще бігати по землі. Злітає з шумом, переміщаючись на невеликі відстані. Тримається звичайно парами.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Основні дані: 

РОЗМІРИ 
Довжина: 27 см. 
Розмах крил: до 54 см. 
Маса: близько 150 г. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Середовище існування

Припутень – найбільший голуб Європи, населяє лісові місцевості материка на північ до 65° північної широти у Скандинавії, до південного берега Білого моря, до 61° північної широти на Уралі; Західний Сибір до Омська і Тюмені, Середню і Західну Азію, Гімалаї та Північну Африка. Зимують припутні у Західній і Південній Європі, південно-західній Азії та в Закавказзі; окремі особини зрідка трапляються взимку в Україні. На території нашої країни поширений скрізь крім високогір’я Карпат. Гніздяться в листяних лісах різного віку, в парках, іноді і в хвойних ділянках (наприклад, у Карпатах — у молодому ялиновому лісі), трапляється у всіх більш-менш значних лісах степової зони. На Поліссі припутень поширений спорадично, в лісостеповій зоні місцями гніздиться у чималій кількості. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Відповідно  до  вимог  Закону  України  « Про  мисливське  господарство   та   полювання »   та   наказу  №  14  від 03.06.2015 року   виданого користувачем  мисливських  угідь  (  ТОВ  «САПСАН-Семенівка») наказ  погоджено  начальником  Полтавського  обласного  управління  лісового  та мисливського  господарства  і департаментом  екології  та  природних  ресурсів - 08  серпня  2015 року о  16-00  розпочинається  полювання  на  пернату  дичину  та  триватиме  до  27 грудня  2015 року.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Середовище існування

Тетерук мешканець різноманітних ландшафтів, зустрічається в Центральній і Північній Євразії – від Альпійських гір і Британських островів на заході до Усурійського краю і Корейського півострова на сході. Окрім степової і лісостепової зони, досить часто трапляється у гірських лісах та на вересових пустищах Західної та Центральної Європи, де його ареал має чітко виражений острівний характер, в залежності від широти: на півночі на рівнинах і плоскогірних територіях, на півдні у високих горах, зазвичай на висоті від 1000 до 2200 метрів над рівнем моря в хвойних рідколіссях, болотах, оточених чагарниками і поодинокими деревами.  Межі ареалу досить розпливчасті – в залежності від чисельності популяції і культурних змін ландшафту вона зазнає змін в ту чи іншу сторону. В Україні поширений у Карпатах і на Поліссі. Живе по краях боліт, у негустих лісах, на порубках. Також в Україні тетеруки зустрічається на півночі лісостепової смуги. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Голуб-синяк або клинтух  — вид птахів родини голубових (Columbidae). Один із 51-го видів роду; один із 3-х видів роду у фауні України. В Україні гніздовий, перелітний, зимуючий птах.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Середовище існування

Пірникоза велика або великий норець поширена на водоймах багатьох країн Європи та Центральної Азії, іноді трапляється також в Африці. До Центральної Європи пірникоза повертається дуже рано – тільки-но з води сходить крига. На зимівлю (на Азовське та Каспійське моря) відлятає у жовтні-листопаді, але якщо водойма не замерзає, то птаха можна спостерігати там цілий рік. В Україні пірникоза велика гніздиться по всій території, окрім гір, надаючи перевагу слабопроточним водоймам: озерам, ставкам, спокійним річкам із плесами і заростями водяної рослинності. Мігрує на всій території країни.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

2 липня 2015 року голова райдержадміністрації Віктор Федоренко провів робочу зустріч керівництвом НПП «Нижньосульський», ТОВ «Сапсан-Семенівка» та представниками мисливських колективів та громадськості району з питань мисливства на території району, що межують з парком. Необхідність узгодження дій та встановлення місць, дозволених для полювання під час сезону між адміністрацією НПП «Нижньосульський» та мисливців-любителів виникла давно. Адже до зон парку відішли землі, болотні угіддя, де споконвіку полювали місцеві жителі, що викликає напругу серед них. У ході зустрічі вироблено механізм, який дозволить узгодити дії усіх зацікавлених сторін. У зустрічі взяли участь в. о. директора НПП «Нижньосульський» Валерій Свіколкін, голова районної ради Ольга Мохун, начальник Семенівського РВ УМВС України в Полтавській області Віталій Шиян, прокурор району Сергій Чинчик, директор ТОВ «Сапсан-Семенівка» Євген Карапузь.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка