ТОВ «Сапсан-Семенівка» створене 10 лютого 2012 року. У відповідності до рішення сесії Полтавської обласної ради від 23 травня 2013 року, йому надано в користування мисливські угіддя Семенівського району.

За інформацією з питань мисливства, рибальства та зеленого туризму звертатися до директора, Карапузя Євгена Григоровича (066-442-97-30). Список єгерів: додаток 1, додаток 2.

Детальніше...

Ряд - Гусакоподібні 
Родина - Качині 
Рід/Вид - Шилохвіст 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Мала чирянка, або чирок-свистунок - одна з найчисленніших качок, що зустрічаються в Європі. У деяких місцях живе більше чирянок, ніж крижнів. Мала чирянка - найдрібніша з європейських видів качок.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Середовище існування

Крижень населяє найрізноманітніші внутрішні водойми і трапляється майже всюди - від морських узбереж до високих гір. Його можна побачити на озерах, в морських затоках, на берегах спокійних рівнинних річок, на болотах, заплавних луках, й неподалік тимчасових весняних калюж, де він найчастіше і гніздиться. Гніздиться на всій території України крім високогір’їв, мігрую скрізь. Зимують на рівнинний незамерзаючих водоймах та біля морського узбережжя. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Гніздяться і линяють чорні казарки на крайніх північних ділянках Євразії та Північної Америки. Обирають для цього морські узбережжя або пониззя річкових долин поблизу узбереж з низькою тундрою, порослою трав'янистою рослинністю і розкиданими всюди окремими невеликими озерами. Під час кочівель, міграцій і на зимівниках тяжіють до морських узбереж з піщаними косами, мілинами і неглибокими затоками. На території України рідкісний залітний вид, здебільшого особини чи групи, що відхилились від маршруту міграції. Фіксувалась на Львівщині, Дніпропетровщині та водосховищах на Дніпрі.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Червоновола казарка - ендемік Росії, гніздиться на відносно невеликій площі від Ямалу й на схід до західної околиці басейну Хатанги. Значна частина популяції, близько 70%, зосереджена на півострові Таймир. Основні зимові станції в наш час розташовані в північно-західному і західному Причорномор'ї. В Україні зустрічається лише під час міграцій і зимівлі.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Щороку у березні-квітні часто чути мелодійні звуки, що доносяться згори. Уважно придивившись, високо у небі можна розгледіти «порушників тиші» – це численні зграї лебедів, гусок, качок та інших птахів, які різноманітними «шеренгами» і «кутами» повертаються з місць зимівлі до місць гніздування. Під час міграції утворюються змішані зграї, до складу яких входять також рідкісні та занесені до Червоної книги України види. Перепочивають птахи на водоймах і полях, де живляться озиминою та рештками сільгоспкультур. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Середовище існування

 Ареал канадської казарки майже повністю збігається з межами Канади, а один з підвидів поширений на Алеутських островах. На зиму з північних областей птахи мігрують значно південніше – на територію США. Людиною цей вид був завезений в Європу і Нову Зеландію, де птахи успішно акліматизувались і тепер їх популяція налічує десятки тисяч особин.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Середовище існування

Білощока казарка – острівний вид, що гніздиться на південному узбережжі Гренландії (в заливі Скоресбі), на Шпіцбергені, на Лофотенах у берегів Норвегії та на Південному острові Нової Зеландії. Зимують птахи в Нідерландах, а на початку зими зустрічаються також на крайньому північному заході Німеччини. Невелика кількість птахів зустрічаються також на прилеглих частинах Бельгії і Франції. З місць зимівель мігрують вузькою смугою уздовж узбережжя.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Люди з настанням теплої та сухої погоди спалюють суху рослинність та сміття, залишають не загашеними багаття в зонах відпочинку, а також просто необережні з вогнем, кидаючи недопалки на сухостій в межах лісових маси-вів, або навмисно підпалюють масиви очерету у водно-болотних угіддях.  Всі ці фактори призводять до займання сухої трави та поширення вогню на великі площі, створюючи суттєву загрозу для розташованих поруч будинків, лісових масивів та населених пунктів таж наносять велику непоправну шкоду диким тваринам і птахам.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка

20 березня мисливці та єгері ТОВ «Сапсан-Семенівка» випустили фазанів у лісовому масиві села Тройняки та в угіддях поблизу Бакумівки з метою збільшення популяції цього екзотичного виду пернатих. «У перспективі плануємо проводити полювання на фазанів», – говорить Євгеній Карапузь, директор нашого мисливського товариства. Дивіться також відеозамальовку про цю подію...

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Середовище існування

Біла гуска гніздиться в північно-західній Гренландії, північній Канаді і північно-східному Сибіру (на острові Врангеля, на північному сході Якутії і на Чукотці). Основі місця зимівлі на тихоокеанському побережжі Північної Америки та в Японії. Для гніздування обирає ділянки тундри, замкнуті серед гір (де складається специфічний мікроклімат, м'якший, ніж за межами улоговини), зокрема сухі місцини поблизу дрібних озер та річок.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка