ТОВ «Сапсан-Семенівка» створене 10 лютого 2012 року. У відповідності до рішення сесії Полтавської обласної ради від 23 травня 2013 року, йому надано в користування мисливські угіддя Семенівського району.

За інформацією з питань мисливства, рибальства та зеленого туризму звертатися до директора, Карапузя Євгена Григоровича (066-442-97-30). Список єгерів: додаток 1, додаток 2.

Детальніше...

Гуменник — водоплавний птах, один з видів гусей, поширений на гніздуванні в тундрі Євразії. В Україні зустрічається під час міграцій. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Вид – Гуска сіра

Рід – Гуска

Родина – Качкові

Ряд – Гусеподібні

Середовище існування

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Весна в житті диких тварин - один з найважливіших періодів. Адже з першими теплими днями настає можливість заповнення жирових запасів, неабияк витрачених за довгу голодну зиму. А ще весна - це час спаровування і вирощування потомства. 

Одними з перших виходять із зимової сплячки ведмедиці, адже наприкінці зими вони народжують кілька дитинчат. До перших теплих днів самка з малюками не виходить з барлогу, годуючи ведмежат своїм молоком. У цей період вони найбільш уразливі, оскільки жирові запаси, накопичені самкою восени, вже підходять до кінця, і молока ведмежатам не вистачає. Зате після настання тепла, коли з'являється перша їжа, малюки починають швидко додавати у вазі. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Дуже схожа на лісову куницю. Відрізняється лише горловою плямою, яка має біле або блідо-палеве забарвлення. Хутро дещо грубіше.

Білодушка у лісах трапляється рідше, ніж куниця лісова. Вона більше полюбляє ярки, острівні невеликі ліски, лісосмуги, старі парки, часто живе у селищах, у старих покинутих хатах, яких зараз по області достатньо. Гнізда робить у дуплах дерев, на горищах. Іноді поселяється в гніздах лелек, купах хмизу. Найбільшу активність виявляє ввечері та вночі.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Нагадуємо про необхідність своєчасної перереєстрації мисливської та газової зброї. Для перереєстрації потрібно подати в дозвільну систему такі документи: загальну медичну довідку форми 127/о ( поліклініка за місцем проживання або інша); квитанцію на 9 грн. за перереєстрацію кожної одиниці зброї (рахунок для сплати: одержувач УМВС України в Полтавській області, код 08592276, банк ГУДКСУ у Полтавській області, МФО 831019, р/р 37114005005933); копію страхового поліса цивільної відповідальності власників зброї (стосується власників вогнепальної зброї); дозвіл на носіння і зберігання зброї; заяву; зброю (технічно справну, почищену).

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Колись людина полювала на лісову куницю заради її густого і красивого хутра. У наші дні основною загрозою для її подальшого існування є знищення місць проживання цього звірка. Ряд – Хижаки, родина – Куничні. Основні дані: розміри (довжина тіла: 43-58 см, самки бувають дрібнішими за самців); довжина хвоста: 23-30 см; маса: до 2 кг. 

РОЗМНОЖЕННЯ. Статеве дозрівання: з 3 років. Шлюбний період: зазвичай червень-серпень. Вагітність: 236-276 діб, власне розвиток ембріона - 27-28 діб. Кількість дитинчат: 2-8. СПОСІБ ЖИТТЯ. Звички: нічний спосіб життя. Їжа: дрібні ссавці, птахи, комахи, ягоди, гриби, а також падаль. Тривалість життя: у неволі 17 років, на волі - близько 10 років. СПОРІДНЕНІ ВИДИ. До родини куничних належить 63 види, наприклад, куниця кам'яна.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

6 лютого 2015 року єгерською службою ТОВ «Сапсан-Семенівка» за допомогою тепловізора було затримано браконьєра громадянина С. жителя м. Кременчук, який перебував у засідці на дикого кабана в межах ПЗФ, а  саме на території заказника загальнодержавного значення «Гракове» поблизу с. Оболонь Семенівського району. Громадянин С. знаходився в межах ПЗФ з нарізною розчохленою зброєю Браунінг, кал. 30-06, обладнаною прицілом нічного бачення та глушником.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Єнотоподібний собака, відноситься до родини псових, отримав свою назву завдяки схожості з єнотом. Іноді цього звірка називають єнотовидною уссурійською лисицею або уссурійським єнотом. Цей невеликий, завбільшки з маленьку собаку звірок з кремезним тілом досягає в довжину від 65 до 80 см, і важить від 4 до 10 кг. Довжина пухнастого хвоста складає від 15 до 25 см. Мордочка єнотоподібного собаки загострена, вушка маленькі, лапи короткіВ цілому за зовнішнім виглядом звірок схожий на лисицю або борсука, а забарвлення морди нагадує єнота-полоскуна (добре помітний малюнок – маска темного кольору). Попелясто-сірі “бакенбарди” прикрашають щоки. Забарвлення довгого густого хутра з м’яким підшерстком темно-буре, світліше знизу, з темною смугою на хребті. На відміну від єнота, хвіст єнотоподібного собаки без поперечних смуг.

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
Детальніше...

25 січня в Семенівському районі закінчився сезон полювання на хутрового звіра та парнокопитних. Площа мисливських угідь ТОВ «Сапсан-Семенівка» складає 108,276 тис. га, тобто вся територія Семенівського району. Десять обходів мисливських угідь закріплені за десятьма єгерями, які на своїх ділянках організовують полювання, проводять роботу по відстрілу хижаків, по відтворенню дичини тощо. Слід нагадати, що для того, щоб бути саме мисливцем, а не браконьєром, необхідно мати державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини й порушень правил полювання, відстрільну картку – дозвіл на добування мисливських тварин (на кожний вид окремий), дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Ряд - Парнокопитні

Родина - Оленеві 

Основні дані: 

РОЗМІРИ 
Висота: 94-112 см. 
Довжина тіла: 162-180 см. 
Маса: 73-131 кг. 

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
Детальніше...

Лось – цей найбільший представник родини оленячих заселяє лісові мисливські угіддя і поступово розширює свій ареал у лісостепових районах. Якщо в 50-х роках минулого століття поселення лосів були рідкісним явищем, то протягом останніх 30 років цей лісовий велетень став характерним компонентом місцевої теріофауни.

Довжина тіла самця до 3 м, висота в загривку до 2,3 м, довжина хвоста 12—13 см; маса 360—600 кг, самки дрібніші за самців. За зовнішнім виглядом лось помітно відрізняється від інших оленів. Тулуб і шия у нього короткі, загривок високий, у вигляді горба. Ноги сильно витягнуті, тому, щоб напитися, лось вимушений заходити глибоко у воду або ставати на коліна передніх ніг. Голова велика, горбоноса, з нависаючою м'ясистою верхньою губою. Під горлом м'який шкірястий виріст «сережка», що досягає 25—40 см. Шерсть груба, буро-чорна; ноги світло-сірі, майже білі.

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка