b_385_225_16777215_00_images_news_2018_pasika_5644ec6eb1074.jpg

Українські виробники нарощують постачання меду до Японії. За п’ять років експорт українського меду до Країни Вранішнього Сонця збільшився більш як у п’ять разів – з 19 до 96 тонн.

Про це повідомив віце-президент з міжнародних питань «Союзу пасічників України» Андрій Бажин, – пише Delo.UA, передає Укрінформ.

Україна нарощує постачання меду до Японії. Так, якщо у 2014 році до цієї країни було поставлено всього 19 тонн українського меду, то за підсумками 2017 року – 96 тонн, – йдеться у повідомленні.

Японські покупці споживають близько 51 тис. тонн меду на рік, із яких лише 5% – з японських пасік. У грошовому еквіваленті обсяг місцевого ринку у 2017 році склав 561 млн. дол. Близько 70% меду в Японії імпортується з Китаю, але за останні 10 років його частка помітно скоротилася. І на місце китайському меду прийшов український.

Через проблеми з якістю, а іноді і фальсифікацію китайської продукції, український мед тут припав до смаку, – заявляє Бажин.

Він відзначає, що японці готові купувати українську продукцію дорожче, ніж США або ЄС, але і вимоги у них набагато жорсткіші. Вони в основному люблять фасований, виключно рідкий продукт, найчастіше – світлий, прозорий. Популярний у Японії мікс рапсового і акацієвого меду. А якщо на етикетці вказано, що він натуральний – тоді продукт цінується ще більше.

Як повідомляється, підприємство-експортер і його потужності мають бути сертифіковані за одним із міжнародних стандартів харчової безпеки. В Україні компанія-експортер повинна мати дозвіл на експорт меду до Японії. Крім того, така компанія має бути зареєстрована у держоргані, який контролює імпорт продуктів харчування і медикаментів до Японії.

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка