b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_12_zarog.jpg

У сучасному світі все більше цінується корисна продукція. Люди готові платити чималі гроші, щоб бути впевненими, що харчуються не барвниками й ароматизаторами, а якісними та свіжими продуктами. Але, звісно, хочеться, щоб якість була і доступною.

Саме тому showroom «Меди Межиріччя» не лише презентує для жителів Семенівщини корисну продукцію власного виробництва, а й збирає навколо себе однодумців з такими ж цілями. Одним із таких партнерів нещодавно став ТОВ «Оржицький молокозавод», який виготовляє продукцію під торговою маркою «ЗароГ».

Після презентації ТМ «ЗароГ», яка відбулася біля кафе «Гармонія», ми вирішили детальніше познайомитися з цією смачною та корисною продукцією і завітали в саме «серце» виробництва – до села Зарога, що на Оржиччині, на місцевий молочний завод. Нас радо зустріли, провели екскурсію та розповіли багато цікавого.

«Попри поширеність думки, що натуральної продукції, виготовленої з коров’ячого молока, на українському ринку немає, – говорить директор Оржицького молокозаводу Василь Максимов, – деякі виробники, в тому числі й ми, дорожать репутацією та здоров’ям споживачів і виготовляють 100-відсотково натуральний продукт. Наш завод діє вже 5 років. В активі підприємства – власна молочнотоварна ферма. Ми принципово не закуповуємо дешевих стабілізаторів, подібних до модифікованого крохмалю, не використовуємо штучних ароматизаторів та барвників».

Якісна молочна сировина не може бути дешевою. Також дорого коштують закваски іноземного виробництва й натуральні наповнювачі. Тому продукція – недешева. Але вже маємо свідомого клієнта, який обирає смачне й корисне, а не бюджетне й шкідливе для здоров’я. Особливу підтримку отримали від батьків, які купують наші продукти для дітей», – продовжує Василь Олексійович.

Сьогодні на полицях магазинів можна знайти близько 40 видів продукції торгової марки «ЗароГ». Це молоко, ряжанка, кефіри, сметана, сири кисломолочні, 3 види вершкового масла, сиркові десерти та м’які сири (бринза). Усе це виробляється в історичній будівлі цеху, яку укомплектували сучасним обладнанням. Завершено будівництво нового цеху, що дозволить збільшити обсяги переробки молока до 80 тонн на добу та розширить асортимент. Усі товари мають невеликий термін придатності – 5-14 днів із дати виробництва, що говорить про натуральність продукції. До того ж, це означає, що в магазинах продукція завжди свіжа.

Василь Максимов має величезний досвід роботи в молочній галузі. Разом із дружиною Валентиною свого часу заснували одне з найбільших харчових підприємств України – Лубенський молочний завод (ТМ «Гармонія»). Їхній сімейний підряд продовжується в Оржицькому районі. Валентина Максимова очолює процес виробництва на Оржицькому молокозаводі. Вона розповіла, що кожна партія молока проходить ретельне лабораторне дослідження, яке засвідчує якість сировини. Також велика увага приділяється якості наповнювачів, згущувачів та барвників. Наприклад, для йогуртів у якості згущувача використовується лише пектин, який виготовляється зі шкірки цитрусових, і лише в невеликих кількостях (1 кг на тонну). У фруктових наповнювачах використані натуральні барвники: концентрат червоного буряку, чорної смородини та морквяного соку. Кожна партія продукції, перш ніж потрапити на полиці магазинів, дегустується технологами та спеціалістами, щоб переконатися в якості товарів.

Ексклюзив в асортименті – смачний та корисний десерт «Бланманже» (від французького blancmanger – молочне желе) на основі ніжного кисломолочного сиру з різними смаками: «полуниця-суниця», «какао», «ваніль», «латте-макіато». Бланманже є аналогом вишуканої італійської пана-коти, його термін придатності – 10 діб, що знову ж таки свідчить про натуральність.

Оржицький молокозавод не стоїть на місці, і в перспективі – розширення виробництва для розливу продукції в пляшки. До речі, того ж дня на заводі очікували першу партію молока з СВК «Трубайцівський» Хорольського району. Ось такі вони – перші плоди партнерства в Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя».

Завжди свіжу продукцію ТОВ «Оржицький молокозавод» ви можете придбати в магазині-партнері «SV». Сподіваємось, що семенівці по-справжньому полюблять смачну, корисну та завжди якісну продукцію ТМ «ЗароГ». Адже «ЗароГ» – для тих, хто цінує якість!

Тетяна КОРНІЙЧУК

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!