hodorkovski.jpg

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Суд у Москві виніс постанову про заочний арешт екс-очільника ЮКОСу Михайла Ходорковського, крім того його оголошено у міжнародний розшук. Про це йдеться у повідомленні Слідчого комітету Росії, передає УНН.

“Розглянувши клопотання управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Росії суд заочно обрав стосовно Михайла Ходорковського запобіжний захід у вигляді взяття під варту”, - йдеться у повідомленні.

У СК РФ додали, що раніше стосовно нього було винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.33, пп. “А”, “б”, “е”, “ж” і “з” ч.2 ст.105 і ч.3 ст.30, ч.3 ст.33, пп. “А”, “б”, “е”, “ж” і “з” ч.2 ст.105 ч.2 ст.105 КК РФ (організація вбивства і замахи на вбивство двох і більше осіб).

Вказано, що за даними слідства, М.Ходорковський, "будучи акціонером і головою правління нафтової компанії ЮКОС, в 1998-1999 роках доручив підлеглим йому співробітникам компанії Невзліну і Пічугіну, а також іншим особам вбивство мера Нафтоюганська Пєтухова і підприємця Рибіна, чия службова діяльність суперечила інтересам ЮКОСу".

"Для слідства цілком очевидно, що ці злочини скоювалися з корисливими мотивами. Організувати вбивство Пєтухова було вирішено у зв’язку з його законними вимогами як мера Нафтоюганська до нафтової компанії ЮКОС з повернення прихованих від держави податків. Замах на підприємця Євгена Рибіна було пов’язано з ініційованими їм позовами до ЮКОСу по стягненню шкоди, заподіяної незаконною діяльністю цієї нафтової компанії", - додали у СК РФ.

За скоєння цих злочинів вже засуджені Леонід Невзлін, Олексій Пічугін, Геннадій Цігельнік, Євген Решетніков і Володимир Шапіро.

"Михайло Ходорковський оголошений у міжнародний розшук", - сказано у повідомленні.

Джерело: УНН

Недостатньо прав для коментування :(
Будь ласка, зареєструйтеся на сайті!