Медові напої (медові вина) – частина української історії, адже вони користувалися попитом ще у козацькі часи. Їх варили і вживали на свята, часто готували спільно, громадою.
Мед був сакральним, обрядовим, ритуальним напоєм. Часи йдуть та змінюються, але українці, як і раніше, займаються бджільництвом. А значить і медові напої не втратили своєї актуальності. Їх називають по-різному – питні меди, медові вина, медівка – але незалежно від назви вони є смачними та корисними. Технологія виготовлення питного меду дуже схожа на винну, але замість виноградного соку використовується розчин меду у воді. І, як і справжнє вино, медівка виготовляється без додавання спирту та з використанням кращих французьких дріждів Lalvin EC 1118, які були локалізовані і виділені в Інституті Виноробства Шампані (Франція). До того ж, як відомо, мед – це цілющий продукт та джерело корисних речовин.
Саме тому медівку можна вживати не тільки для задоволення, а й для оздоровлення. Усі медові вина виготовлені з меду, зібраного на екологічно чистих полях Полтавщини, до того ж «Меди Межиріччя» є першою в Україні торговою маркою, яка отримала ліцензію на виготовлення цих смачних, ароматних і корисних напоїв!
Актуальні смаки та ціни ви можете дізнатися у магазині «СВ».
Скуштуйте – і ви закохаєтеся!