Лише чотири українські виші увійшли до міжнародного рейтингу 980-и топ-вищих навчальних закладів світу, оприлюдненого британським виданням Times Higher Edukation. Однією з головних причин таких невтішних результатів є низький рівень матеріально-технічної бази вітчизняних шкіл, особливо гостро дана проблема відчувається в сільських навчальних закладах. У зв’язку з цим, цілком закономірним і доречним є спрямування понад 2,5 мільйона гривень саме на потреби шкіл Семенівського району.

Дана сума – це частина 4-мільйонної субвенції, отриманої Семенівщиною з державного бюджету за сприяння народного депутата України Костянтина Іщейкіна. Семенівський НВК №1 ім. М. М. Хорунжого є найбільшим навчальним закладом нашого району (першого вересня його поріг переступили 449 учнів), на його базі постійно проводяться районні предметні олімпіади, конкурси учнівської художньої самодіяльності та спортивні змагання. І якщо в 2015 році Костянтин Іщейкін забезпечив виділення коштів на встановлення в класних кімнатах і коридорах сучасних енергозберігаючих вікон, то цього разу учні і педагогічний колектив отримали від народного депутата фінансування на реконструкцію системи опалення та на придбання шкільного обладнання для класних кімнат.

На даному етапі ще тривають ремонтні роботи з покращення обігріву приміщення школи, і виділені кошти освоєні не в повній мірі, однак 164 тис. грн., наданих для купівлі шкільного обладнання (158 тис. – субвенція з державного бюджету, 6 тис. – співфінансування з районної казни), використані повністю. Придбано комплекти меблів для чотирьох класних кімнат: кабінетів географії (5-А клас, класний керівник Людмила Василівна М’яка), зарубіжної літератури (11-А клас, Валентина Миколаївна Голодна), біології (11-Б клас, Надія Степанівна Погребняк), історії (7-А клас, Василь Петрович Голодний).

mt_gallery: Якісна освіта – пріоритет народного депутата

Дані придбання замінили комплекти старого обладнання, яке експлуатувалося ще з 80-их років минулого століття. Як стверджують самі учні, за новими партами навчатися не тільки приємніше, але й набагато зручніше, що сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу. Вкладання коштів в розвиток своїх підростаючих поколінь – одна з найкорисніших «звичок» передових країн світу. Пріоритетом діяльності народного депутата Костянтина Іщейкіна є якісна освіта.

Юрій КОСТЮК, депутат районної ради,
помічник народного депутата К. Є. ІЩЕЙКІНА

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# мішель 09.10.2016 07:01
Оце правельно....Засипайте його компліментами,співайте деферамби -- нехай бабло вибиває 8) ;-)
# Рана 09.10.2016 10:32
"на встановлення в класних кімнатах і коридорах сучасних енергозберігаючих вікон" Вікна в класних кімнатах ставилися за кошти батьків. І аж ніяк їм не допомагав ніхто. Зробили б в школі нормальну столову- там жахливі умови,старе обладнання.Сцена сипеться ,а штори старші від директора.В класах на 3 поверсі жахлива вологість із-за якої розвивається грибок,а ним дихають діти. І навіть якщо це захочуть виправити то всю роботу будуть робити або батьки або вчителі
# принцеска 10.10.2016 18:15
Хай директор навчиться визначати,що в школі важливіше відремонтувати. Туалети б могли зачекати,а їдальня (водночас актова зала)дійсно потребують уваги. А про крильце (яке прикрашає школу" взагалі забули :cry:
# pravda 09.10.2016 14:47
Підтверджую.Вкласах вікна ставили батьки за свої гроші.Я теж батько і погоджуюсь .що столова в школі не нормальна.Краще б гроші витратили на найнеобхідніше,але нас ніхто не питав.
# Злидня 10.10.2016 08:20
Справа хороша, але я теж ставила вікна за свої, якось не справедливо...
# Robin Hood 10.10.2016 05:27
Молодець Іщ, якби не було досі, але до нього взагалі мало хто що робив, а критика вона була є і буде....