b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_semenivschyna_10_DSCF1862.jpg

Уперше у Хоролі відбувся фестиваль-конкурс людей з обмеженими фізичними можливостями. Сонячного, але злегка прохолодного дня, у четвер, 20 жовтня, запросив до гостин людей з обмеженими фізичними можливостями районний Будинок культури. Саме тут за ініціативи районного осередку, підтримки Полтавської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» відбувся фестиваль-конкурс «На крилах віри».

У ньому взяли участь, відгукнулися на запрошення люди з обмеженими фізичними можливостями із районних осередків великої, талановитої, сповненої віри у те, що у нас усе буде добре, полтавської громади. І серед них, учасники із районних осередків: селищ Семенівки, Шишак, Нових Санжар та Диканьки, міст Пирянина, Полтави та району, Карлівки, Лубнів та, звичайно ж, Хорола.

Ще до початку фестивалю для гостей була запропонована виставка-презентація робіт декоративно-прикладного мистецтва його учасників. У ній узяли участь Антон Скорик, Олена Лисенко, Рімма Нікуліна із районного осередку, Антоніна Мирінець та Анжеліка Кравченко із Диканьки, Наталія Кушнір із Карлівки.

Звучать перші закличні акорди,  вони збирають у залі людей, а учасники готуються до своїх перших виступів. Розпочинаючи, традиційно, ведуча фестивалю-конкурсу Тетяна Петраш запрошує до відкриття, привітань гостей, які цього дня розділили разом із ними радісні миттєвості мистецької творчої зустрічі. Це голови райдержадміністрації Лариса Звірко і районної ради Віра Мартюк, заступник міського голови Яна Карманська і почесний гість свята – голова Полтавської обласної організації інвалідів Сергій Чумак. Вони привітали всіх присутніх, побажали їм радості, яскравих вражень, бадьорості духу і, звичайно ж, здоров’я та великого натхнення, нев’янучого оптимізму. Звертаючись до загалу, голова обласної організації інвалідів Сергій Чумак висловив велике задоволення з приводу такої приємної зустрічі саме на хорольській землі. Вручив листи-звернення про допомогу і сприяння в роботі районній організації інвалідів представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Вони ж, у відповідь, подякували за увагу і турботу про людей та повідомили, що вони підтримують районний осередок. Зокрема, в районному бюджеті виділені кошти, а територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завжди іде назустріч їхній ініціативі.

Представники районного осередку вручили Сергію Андрійовичу запашний хліб, калиновий і пам’ятний подарунок. У знак вдячності він подарував усім у власному виконанні під гітару добре всім відому й донині актуальну пісенну композицію.

Прозвучав гімн організації інвалідів. Ведуча оголосила склад конкурсного журі, який визначить призерів та переможців творчого фестивалю-конкурсу «На крилах віри». До нього увійшли: лауреат всеукраїнських конкурсів, відмінник освіти України, директор центральної районної бібліотеки, поетеса Оксана Левіна, викладач дитячої музичної школи по класу баяна Ірина Мельник, голова журі – неодноразовий лауреат всеукраїнських пісенних конкурсів, художній керівник районного Будинку культури Володимир Олійник.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2016_semenivschyna_10_DSCF1787.jpgФестиваль-конкурс проходив у кількох номінаціях: народна, авторська та естрадна пісня, авторський вірш, гумор та авторський гумор, хореографія. Кожен з учасників продемонстрував своє майстерне виконання пісенних творів, віршованого декламування, танцювальних композицій. Особливо емоційно сприйняли виконання танцювальних композицій учасників. Конкурс для учасників та глядачів став неперевершеним, оптимістичним, натхненним святом творчості. А його учасники, люди з обмеженими фізичними можливостями, довели, що вони живуть повноцінним життям, не втрачають віри, оптимізму і натхнення.

Ще більшою радістю сповнилися їхні серця, а районний Будинок культури уквітчали їхні рясні усмішки під час оголошення переможців фестивалю «На крилах віри». З приємністю їх називаємо. У номінації «Народна пісня» І місце присуджено і вручений диплом І ступеня дуету у складі Катерини Радзюль та Любові Новак (м. Хорол), ІІ і диплом ІІ ступеня – вокальному ансамблю «Надія» (с-ще Семенівка) і ІІІ – диплом ІІІ-го ступеня Олександрі Сизоновій (м. Хорол); у номінації «Авторський вірш» призові місця вибороли, відповідно, Катерина Мартюк, Валентина Вознюк і Алла Ковальчук; у номінації «Естрадна пісня» – Катерина Даниленко (м. Полтава), Самір Петрушенко (с-ще Шишаки), Любов Ландар (м. Полтава); у номінації «Авторська пісня» – Василь Новохацький (с-ще Семенівка), Ольга Дреєва (с-ще Семенівка); у номінації «Гумор» – Лідія Григоренко (с-ще Диканька), Іван Кривохижа (м. Лубни), Таміла Кулинич (с-ще Карлівка); у номінації «Авторський гумор» – Катерина Мартюк (м. Хорол), Любов Новак (м. Хорол), Василь Новохацький (с-ще Семенівка); у номінації «Хореографія» – Олег Сімон (м. Пирятин), Катерина Даниленко (м. Полтава).

Ведуча фестивалю від імені організаторів вручила Подяки головам обласної організації інвалідів Сергію Чумаку і районної організації Тетяні Візнер. Подяки – майстриням декоративно прикладного мистецтва – Ріммі Нікуліній із Мусіївки, Анжеліці Кравченко й Антоніні Мирінець із Диканьки, Олені Лисенко з Хорола, Антону Скорику, Віктору Несмачному та Володимиру Похватилу. З дипломами й аплодисментами залу їм вручили подарунки, надані депутатом Полтавської обласної ради Ф. А. Мухтаровим та Хорольською міською радою. Церемонія нагородження завершилася. На завершення фестивалю-конкурсу слово було надано голові Полтавської обласної організації інвалідів Сергію Чумаку. Він повідомив і запропонував усім бажаючим взяти участь у щорічному фестивалі для людей з обмеженими фізичними можливостями «Сузір’я мрій». Він відбудеться 9 листопада у місті Лубни. А переможців цього конкурсу запросив до участі у фестивалі, який проходитиме у місті Києві із 7 по 11 листопада.

Слова вдячності прозвучали на адресу організаторів та спонсорів фестивалю-конкурсу, які підтримали його й зробили можливим його проведення, депутату облради Мухтарову Фахраддіну Алладіну-огли, головам обласної організації інвалідів Сергію Чумаку і районної Тетяні Візнер, Хорольській міській раді і особисто її голові Сергію Волошину, відділу культури, туризму та архівної справи райдержадміністрації (начальник – Ірина Гунько) й безпосередньо районному Будинку культури (директор – Анатолій Крутько) та його колективу, приватному підприємцю Ларисі Пікало, організатору, ведучій, члену президії обласної організації ветеранів із питань культури і проведення масових заходів Тетяні Петраш, а також усім, хто не стояв осторонь і допоміг зробити його таким яскравим і неповторним. Щире вам усім спасибі.

Сергій МІСЮРЕНКО, журналіст
фото автора

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!