b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_11_IMG_3115.jpg

Ще давньогрецький філософ Сократ казав, що навчання дітей надзвичайно важка справа і поліпшення його умов – один із священних обов’язків кожної людини, адже «нема нічого важливішого, як освіта самого себе і своїх ближніх».

Пройшли цілі тисячоліття, а дане твердження залишається актуальним у сучасному світі інновацій, винаходів та постійного вдосконалення технологій. Амортизація основних шкільних фондів – процес природний і безупинний, а сучасні методи навчання потребують новітнього обладнання і відповідного оснащення класних кімнат. Тому необхідною умовою для виховання конкурентоспроможних випускників є постійне інвестування в розвиток школи.

Приємно констатувати, що дану думку підтримує депутат Верховної Ради України Костянтин Іщейкін. І не просто підтримує, а шляхом утілення в життя конкретних проектів протягом усієї своєї депутатської каденції забезпечує покращення умов навчання в школах нашого району.

Цього разу «Вісник Семенівщини» завітав до Семенівського НВК №2. Ми вже писали про придбання комп’ютерного класу та обладнання для тренажерного залу даного навчального закладу, а цьогоріч школярі отримали два комплекти меблів для класних кімнат. Костянтин Євгенович залучив майже 88 тисяч гривень, ще 2 тисячі склало співфінансування з районного бюджету, а загальна вартість придбання рівняється 89,9 тисячі гривень.

Слова подяки народному депутату висловлює директор Семенівського НВК №2 Любов Шудря: «Із задоволенням розповідаю, що вже котрий рік потреби школи не оминають уваги нашого народного депутата. У цьому році школярі 3-А та 5-А класів завдяки сприянню Костянтина Євгеновича сіли за нові протисколіозні парти, а це без малого 40 учнів. Тому за розуміння шкільних проблем, за піклування про дітей, за всю ту увагу і турботу, яку ми отримуємо, учнівський та педагогічний колективи дякують Костянтину Іщейкіну та сподіваються на подальшу співпрацю в напрямку розбудови Семенівського НВК №2».

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_11_IMG_3115.jpgКрім того, нам удалося поспілкуватися із помічником-консультантом Костянтина Іщейкіна в нашому районі Юрієм Костюком, депутатом Семенівської районної ради (фракція «Рідне Місто»): «У 2017 році Костянтин Євгенович уже спрямував 5 млн. 582 тис. гривень на соціально-економічний розвиток Семенівського району. Левова частка активів пішла саме на фінансування освітньої галузі. Проведено заміну віконних блоків у Заїчинській і Біляківській загальноосвітніх школах І-ІІІ ст., придбано меблі для Семенівського НВК №2 на суму близько 1,5 мільйона гривень. На фінішній прямій капітальний ремонт рулонної покрівлі Криворудської школи, вклад депутата на ці потреби 446 тис. гривень. У розпалі ремонтні роботи спортзали Іванівської школи, погода трішки гальмує, але все одно в графік вкладаємось. Зізнаюсь, що саме цей проект на етапі виділення коштів викликав особисто у мене найбільше занепокоєння. Перш за все, там велике фінансове навантаження на сільську раду – понад 50 відсотків від усієї суми, а вам майже кожен сільський очільник Семенівщини скаже, що звітний рік досить важкий у частині виконання планових надходжень до місцевих бюджетів. Плюс великий комплекс технічних і організаційних робіт, які повинні були лягти на плечі керівника та апарату сільської ради. Але Іванівський сільський голова Світлана Миколаївна Діденко забезпечила своєчасне виконання всіх умов, і вже сьогодні ми вийшли на конкретну дату завершення робіт.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_09_P1490427.jpgЗначну суму вдалося залучити на капітальний ремонт будівлі дитсадка в с. Оболонь, – говорить Юрій Олександрович. – Для Семенівщини це був абсолютний рекорд – 972 тисячі депутатської субвенції були перераховані на рахунок сільської ради. Для порівняння, на реконструкцію системи опалення Семенівського НВК №1 минулого року виділили лише 625 тисяч. Не буду вдаватися в подробиці, скажу, що, попри всі намагання, розпоряднику коштів – Оболонській сільській раді так і не вдалося домовитися з жодною підрядною організацією, можливо, надалі доведеться вносити зміни до самої проектно-кошторисної документації. Тож, на превеликий жаль, указана сума не була освоєна і повернулася на казначейські рахунки Семенівської РДА разом із листом-проханням про перерозподіл цих коштів. Тому задля недопущення втрати районом майже мільйона гривень довелося терміново їх перенаправляти на Семенівську центральну районну лікарню та Устимівську школу, на проекти, які гарантовано будуть виконані до кінця року».

Доки дана стаття готувалася до друку, наша редакція отримала інформацію про завершення робіт із ремонту даху Криворудської школи. Із цього приводу ми отримали коментар директора навчального закладу Павла Бабарики: «Ми майже десять років чекали на цей ремонт. Доки в одному місці латали, в іншому починало протікати. Це вносило корективи в наші плани і нашу роботу. Попереду залишається підписання акта виконаних робіт та розрахунок із виконавцем. Хочу подякувати всім причетним до втілення в життя цього проекту: народному депутату Костянтину Іщейкіну та представникам Криворудської сільської ради, які забезпечили необхідне співфінансування з місцевого бюджету. Сподіваюсь, що це тільки перший крок на шляху нашої співпраці і в майбутньому буде ще багато заходів із модернізації та розвитку Криворудської школи».

Олена ДУШКО
Фото Михайла ПОГРІБНОГО

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!