b_385_225_16777215_0_0_images_news_2017_04_dzhura.jpg

На Полтавщині підбили підсумки ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 4.09.2018 р. №966 «Про проведення у 2018/2019 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», розпорядження голови Полтавської обласної державної адміністрації від 19.03.2019 р. №188 «Про організацію та проведення в області Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації від 26.04.2019 р. №171 «Про проведення ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді на базі Дитячого оздоровчого табору «Горизонт» Гадяцького обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів імені Є. П. Кочергіна Полтавської обласної ради у с. Вельбівка Гадяцького району з 16 до 20 травня 2019 року проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), у якому взяли участь 40 роїв із 23 районів і міст області, 13-ти об’єднаних територіальних громад та 4 закладів освіти обласного підпорядкування.

Протягом п’яти днів діти змагалися у різноманітних конкурсах: «Впоряд» із демонстрацією основних елементів військової стройової підготовки; у порівнянні звітів про виконання завдань під гаслом «Книга звитяг», у визначенні найкращого біваку в «Таборуванні». Також відбулися змагання «Рятівник» і «Метання учбової гранати», визначення найкращих у стрільбах із пневматичної гвинтівки, військово-спортивна гра з використанням методик квестів «Пластун». Для інтелектуальної розминки передбачений конкурс на знання історії України та козацтва «Відун».

Семенівський район представляв рій «Козацька шабля» Біляківської ЗОШ І-ІІІ ст., який посів VІ загальнокомандне місце, продемонструвавши військово-спортивну майстерність, козацький вишкіл, загартованість, високі знання і вміння. І місце зайняв рій «Сіроманці» Лубенського району, ІІ – «Січовики» (м. Миргород), ІІІ – «Перша сотня» Гадяцького району.

У наказі Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації від 31.05.2019 р. №218 «Про підсумки ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» відзначено, що велику роботу з підготовки роїв до участі у грі провели органи управління освітою Гадяцької та Миргородської міських рад, Гадяцької, Зіньківської, Лубенської, Семенівської райдержадміністрацій і винесено подяку за високий рівень військово-патріотичного виховання учнівської молоді та належну підготовку роїв до участі у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Лопаті Людмилі Віталіївні, начальнику відділу освіти, молоді та спорту Семенівської районної державної адміністрації, і Яровому Віктору Олексійовичу, директору Біляківської школи І-ІІІ ст.

Анатолій ТАРАН,
головний спеціаліст відділу освіти,
молоді та спорту РДА

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!