b_385_225_16777215_0_0_images_news_2021_kostyana.jpg

Вітаємо Любов Кузьмівну КОСТЯНУ, колишнього директора Богданівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., учителя української мови і літератури, із Днем народження, який вона відзначає 20 січня.

За 40 років своєї самовідданої педагогічної діяльності Любов Кузьмівна виховала не одне покоління прекрасних учнів, віддаючи їм свої знання і душевне тепло. Талановитий педагог розпочала трудову діяльність піонервожатою і вчителькою початкових класів Паніванівської 8-річної школи. Молодого педагога полюбили діти за її професіоналізм, щирість і доброту. Згодом Любов Кузьмівну переводять піонервожатою Заїчинської середньої школи, пізніше вона стає заступником директора з виховної роботи цієї школи. Тут розкрився її педагогічний талант і організаторські здібності. Разом із тим вона викладала українську мову та літературу. Уроки її були цікаві, глибоко продумані, побудовані з урахуванням індивідуальних навчальних можливостей та інтересів дітей. Цікаві і змістовні вона проводила загальношкільні виховні заходи. Для неї кожна дитина – особистість, вона знаходила стежку до душі учнів. З теплотою і вдячністю згадує свою вчительку української мови і літератури Любов Кузьмівну Костяну її колишня учениця Тамара Василівна Лут, приватний підприємець: «Це насправді талановитий і самовідданий учитель. Вона проводила цікаві уроки, які я й досі пам’ятаю і з теплотою в душі згадую, переносячись подумки в дитячі і юнацькі прекрасні роки. Добра і лагідна наша вчителька ніколи не підвищувала на нас голос, говорила спокійно, з повагою і любов’ю до кожного учня. Ми її теж дуже любили і боялись засмутити неслухняністю чи не виконаним домашнім завданням».

Працювала Любов Кузьмівна й у Криворудській школі. Із переводом її чоловіка Миколи Павловича директором Богданівського радгоспу вона влаштувалась на роботу в Богданівську школу вчителем української мови і літератури, згодом була призначена директором цієї школи. На цей час вона вже мала великий досвід педагогічної і керівної роботи.

Любов Кузьмівна пройшла чудовий трудовий шлях учителя і керівника, відзначалась високим професіоналізмом, ініціативністю, працелюбністю, наполегливістю і доброзичливістю. Вона запалювала вогонь педагогічної творчості в серцях учителів, жаги до знань, пізнання навколишнього світу, любові до рідної землі, людей, української мови і праці на благо України та її народу в юних душах.

Разом із чоловіком, Миколою Павловичем, виховали двох чудових синів Павла і Володимира. Має невісток, онуків, яких дуже любить.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Любов Кузьмівна в усьому допомагає дітям та онукам.

Шановна Любов Кузьмівна! Прийміть найщиріші сердечні вітання з нагоди Вашого Дня народження!

Зичимо Вам безмежного щастя, невичерпної життєвої енергії, міцного здоров’я, оптимізму, людської шани і поваги, що Ви заслужили своїм вірним служінням людям, відданістю освітній діяльності й учням. Нехай ніколи не залишає Вас мудрість, щоб довго молодою була Ваша душа, сповнюється благополуччям і радістю кожен прожитий день. Бажаємо Вам активного довголіття і добра. Хай на серці буде спокійно, а вдома – затишно та тепло.

Із повагою Л. В. МАЗАНЬКО, Н. І. БОРИСЕНКО, М. М. БОРИСЕНКО, Н. А. ПУСТОВОЙТОВА, О. Г. ЄЗЕРСЬКА, Т. С. ПІТЕНЬКО, Т. В. ЛУТ, колеги, друзі, колишні учні

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!