b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_IMG_20150313_092449.jpg

Шевченківські урочистості – дні пам’яті Великого Кобзаря – крокують українською землею, крокують світом, де живе незгасна людська пам’ять про великого сина України. Відзначення та вшанування високодуховної поетичної, прозової та художньо-мистецької спадщини Тараса Шевченка ознаменувалося заходами, які відбулися в Пузирівській ЗОШ І-ІI ст. З нагоди 201-ої річниці з дня народження Т. Г. Шевченка проходив шкільний конкурс читців «Жива душа поезії Т. Шевченка». Це справжнє свято Кобзаря, його вічної нев’янучої творчості, полум’яного слова. Вустами учнів 1-7 класів та вчителів ми припали до його цілющого джерела, щоб знову відчути силу життя для рідного народу. Конкурс читців: 1 клас – В. Пустовойтова, 3 клас – А. Парпура, С. Кудла, 4 клас – А. Бородай, А. Макаренко, 5 клас – С. Макаренко, 6 клас – Д. Ворон, С. Никірка, 7 клас – А. Синиченко, Е. Дашко, А. Черевко.

b_385_225_16777215_0_0_images_news_2015_Zhittya_raionu_IMG_20150313_094436.jpgТиждень української мови та літератури завершився Днем вишиванки, який ось уже три роки проводиться у школі і став традиційним. Цього дня вся школа заквітчалася різнобарв’ям вишиванок, бо всі вчителі та майже всі учні школи одягнули сорочки-вишиванки. Усі мали змогу познайомитися з виставкою робіт майстринь-вишивальниць нашого села. Із задоволенням поринули у світ прекрасного, бо учні створили на папері цікаві орнаменти і представили виставку своїх робіт.

13 березня в рамках урочистостей пройшло мовне свято «Ми тебе не забули, Тарасе». На святі звучали поезії Т. Шевченка, інсценізація про життя малого Тараса та його навчання у дяка-маляра (ролі: О. Мисюра, О. Шовкомудь), літературна вікторина про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря. Учням були запропоновані різні завдання: доповнити рядки поезій потрібними за змістом словами, скласти із складів рядки поезій Т. Шевченка. Захід було підготовлено учнями 6-7 класів.

Хай же й сьогодні і в наступні роки обпікає наші душі огнем словесним Тарас Шевченко. Хай пробуджує невичерпну енергію творення справді європейської держави, бо за відомим висловом П. Куліша «Високо над нами підняв Шевченко поетичне світло своє – стало видно по всій Україні, куди з нас кожен мусить простувати». Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.

В. В. Гайдук,
учитель української мови та літератури

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!