b_385_225_16777215_0_0_images_news_2018_09_2102018.jpg

Закінчився другий тиждень роботи дегустаційно-виставкового центру Асоціації «Кластер «Меди Межиріччя» і можна із впевненістю сказати, що даний центр користується популярністю серед населення, адже на сьогодні соняшникова олія — необхідний продукт харчування, особливо, якщо це олія першого холодного віджиму.

На прилавках магазинів представлений просто величезний асортимент олії. Кожен обирає до душі та відповідно фінансовим можливостям. Ринок пропонує в основному олію, виготовлену за допомогою екстракційного способу, це той самий «рафдез» - рафінована, дезодорована. З вітчизняних олій це традиційні для українського покупця соняшникова і в меншій мірі кукурудзяна. Практично не представлені покупцеві олії холодного віджиму – а вони є найкориснішими!

Асоціація «Кластер «Меди Межиріччя» має на меті змінити це непорозуміння й внести різноманітність на столи українців. Олія холодного віджиму належить до високоякісної і дорогої продукції у своїй групі. Вона не має дефектів і має винятковий свіжий смак. Це олія, що отримується за допомогою подрібнення і пресування при низьких температурах.

Важливо, що олія холодного віджиму виробляється з насіння, що попередньо не було прожарене та не пройшло іншу термічну обробку. Така технологія дозволяє зберегти всі вітаміни та інші цінні речовини соняшникового насіння. Саме у такій соняшниковій олії містяться полі- та мононенасичені жирні Омега-кислоти у найбільш біологічно засвоюваній формі. Дуже важливо, що олія першого холодного віджиму повністю позбавлена трансжирів, які утворюються при нагріванні та є сильними окислювачами та канцерогенами. Саме з цієї причини ми радимо використовувати соняшникову олію першого холодного віджиму для заправки страв і приготування соусів.

Важливо те, що справжній натуральний продукт – це той продукт, який не проходить хімічну обробку, саме тоді він є найбільш корисним для організму людини.

Координаційний центр «Меди Межиріччя»

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!