fulle.jpg

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле зазначив, що прийняття законів про особливий статус окремих районів Донецької і Луганської областей і про амністію є важливими крокам на шляху пошуку вирішення ситуації в Україні. Про це він написав у Twitter, передає УНН.

"Україна виконує мінську угоду: закони про амністію та спеціальний регіональний статус є важливими кроками на шляху пошуку рішення конфлікту", - заявив Фюле.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстрували законопроекти Президента про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей.

Сьогодні, 16 вересня, у Верховній Раді у закритому режимі було проголосовано за обидва законопроекти. У той же час у "Батьківщині" та "Свободі" заявили, що не годосували за "президентські" законопроекти.

Петро Порошенко вчора, 15 вересня, нагадав, що ключовими елементами Мирного плану, з якими він йшов на президентські вибори, є питання особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей, “які де-факто є елементами децентралізації з повним і безумовним дотриманням суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави.

Зазначимо, що голосування за ці закони уже розкритикувало багато політиків. Також під ВР відбулася сутичка представників "Правого сектора" із міліцією. Лідер "Правого сектора" Д.Ярош та Є.Соболєв пішли на штурм ВР.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!