ebola.jpg

КИЇВ. 18 вересня. УНН. До Умані щорічно приїжджають паломники хасиди з країн, де зафіксовано спалахи чуми та вірусу Ебола, який характеризується тяжким перебігом та високою летальністю. Про це під час наради повідомила начальник управління Держсанепідслужби Умані Лариса Качанова, передає кореспондент УНН.

Щорічно близько 30 тис. хасидів здійснюють паломництво до Умані і в зв'язку з цим в СЕС побоюються, що серед паломників можуть бути носії збудника чуми та вірусу Ебола, який входить до переліку хвороб, які здатні серйозно впливати на здоров'я населення і можуть швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

“По перше, у нас будуть реєструватися США — штат Нью-Мехіко і Болівія — чума, лихоманка Ласса — Нігерія, з якої будуть прибувати, лихоманка Денге — Мексика і Індія, Ебола — США, Німеччина завезені випадки, холера — Нігерія, Непал... Тому я би просила, що, всі ті пропозиції, які ми включили в протиепідемічні заходи, щоб до них підійшли серйозно”, - наголосила Лариса Качанова.

Нагадаємо, щорічно до Умані приїжджають хасиди з 15 країн світу: Ізраїль, США, Німеччина, Франція, Канада, Великобританія, Швейцарія, Іспанія, Італія, Південноафриканська республіка, Індія, Бельгія, Чехія, Росія та Узбекистан.

Як повідомляв УНН, відзначатимуть Рош-га-Шана в Умані — місці поховання духовного батька руху брацлавських хасидів — цадика Нахмана. Зустрічатимуть Новий 5775-й рік хасиди з 24 на 25 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-Га-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги.

Довідка: Всього лихоманкою заразилися 4293 особи. З них майже 500 осіб померли в Сьєрра-Леоне.

Як повідомляють у ВООЗ, вірус Ебола продовжує стрімко поширюватися на території Західної Африки. Наразі випадки зараження зареєстровані в Ліберії, Сьєрра-Леоне, Гвінеї, Нігерії, Демократичній Республіці Конго і Сенегалі. Смертність від лихоманки становить 53%. Ефективної вакцини проти вірусу поки не існує.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!