Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/2020.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Politic/2020.jpg'
2020.jpg

Частина положень стратегії Порошенко суперечать основам макроекономічної теорії. Доктор економічних наук, професор Анатолій Гальчинський вважає, що представлена президентом Петром Порошенком програма реформ "Стратегія-2020", готувалася без участі фахівців.

"Я аплодую участі представників інститутів громадянського суспільства в обґрунтуваннях документів, про які йде мова. Але базисні положення стратегії розвитку держави повинні розроблятися професіоналами", - сказав він в інтерв'ю ZN.UA.

Гальчинський звернув увагу на розбіжність задекларованих показників стратегії. "Я розумію, звідки взят прогнозний показник інфляції 1,9%. Це не результат оціночних прогнозів. Вважаю, що фахівці НБУ, Мінекономіки або Інституту економіки і прогнозування до цих оцінок не залучалися. Вони запозичені з маастрихтських критеріїв для країн - членів ЄС. Але колізія в іншому: 2% інфляції кореспондуються з темпами економічного зростання 1,5-2,0%. Подібна динаміка вважається оптимальною для країн Заходу. Ми ж ставимо завдання зростання ВВП темпами 7-8%. Це автоматично мультиплицирует темпи інфляції. Тут мова йде про всім відомі істини не тільки макроекономічної теорії, а й реальної практики країн з випереджаючими темпами розвитку. Чому це не враховується?" - зазначив економіст.

Гальчинського також викликає запитання спосіб презентації стратегії - перед журналістами. "Мені чомусь здається, що подібні колізії пояснюються передвиборними пріоритетами. Це зовсім погано", - сказав він.

Джерело: http://dt.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!