zakon.jpg

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Представник Президента у Верховній Раді Руслан Князевич в ефірі ТРК Україна розповів про те, як буде обиратися керівник Антикорупційного бюро, передає УНН.

"Бюро (Антикорупціне - Ред.) має унікальні підходи до працевлаштування. Перш за все, вперше в українському законодавстві визначено механізм процедури, яка передбачає, що керівника цього органу визначає конкурсна комісія, яка складається з трьох джерел: Президент, парламент і уряд", - наголосив Р.Князевич.

За його словами, перш за все, там мають бути представники громадськості, які шляхом конкурсного відбору повинні визначити кандидатуру, яку потім має затвердити Президент.

"Специфіка цього керівника полягає в тому, що він вибирається один раз на семирічний термін без права повторного обрання, і ніхто не може його звільнити. Тобто за час перебування на посаді він або сам може подати заяву про відставку, або досягнути віку 65 років, який є максимальним терміном перебування на державній службі, або, наприклад, у випадку, якщо буде рішення суду, що він сам є хабарником або корупціонером. Але інші адміністративні причини впливати не будуть - ми хочемо розробити механізм, який унеможливить будь-який вплив на звільнення цієї людини. Апріорі, він зможе бути незалежним", - пояснив представник Президента в ВР.

Руслан Князевич підкреслив, що сам апарат складатиметься з 700 осіб.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект про створення Антикорупційного бюро.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Рибак 08.10.2014 09:56
А "підставить" під корупцію або дать хабаря - у нас нє фіг робить! Так що буде він "ручним" у Президента, як пить дать.