b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_lavrov.jpg

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поскаржився своєму колезі з Венесуели на Україну, яка, на його думку, неадекватно реагує на присутність російських військ на Донбасі і в Криму , під чиїм дулом Київ повинен "почати національний діалог".

Про це глава МЗС Росії заявив 8 жовтня в Москві в ході спільної прес-конференції за підсумками переговорів з Міністром закордонних справ Венесуели Рафаелем Раміресом, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

Як зазначено в повідомленні, глави зовнішньополітичних відомств Росії та Венесуели обмінялися своїми думками про ситуацію в Україні в контексті перемир'я, досягнутого в рамках мінських угод.

"У нас спільна переконаність у необхідності якнайшвидшого припинення будь-яких порушень угоди про перемир'я, виконання зобов'язань по розведенню сторін і, найголовніше, в початку інклюзивного політичного діалогу, який забезпечив би врегулювання питань у руслі домовленостей, що відбивають інтереси всіх регіонів і політичних сил країни. Це зобов'язання було взято українською стороною ще навесні цього року, коли ця країна разом з Росією, Євросоюзом і США підписалася під Женевською заявою від 17 квітня. Це зобов'язання потрібно виконувати", - сказав Лавров, нічого не кажучи про прагнення Москви виконувати взяті на себе обов'язки.

"Може бути, в силу зайнятості специфічними методами передвиборчої боротьби, але українські політики поки нічого не роблять, щоб, нарешті, почати національний діалог і всеосяжну конституційну реформу. Нас це турбує", - додав Лавров.

В ході прес-конференції глава МЗС РФ нарікав на перестрілки на Донбасі, що тривають, не зазначивши при цьому багаторазове порушення російськими найманцями режиму припинення вогню. За його словами, "російська сторона надає експертну допомогу в узгодженні дій "на землі", які необхідно вжити. Все це, звичайно, позитив".

Лавров також негативно відгукнувся про санкції Заходу проти Росії. Міністр закордонних справ Росії, що напала на Україну, порушивши при цьому міжнародні закони, вважає, що санкції проти РФ є незаконними.

"Санкції - справа наших західних колег, тих країн, які вирішили вдатися до цього незаконного інструменту, щоб зірвати на нас свою злість. Це їхні проблеми - ми цей шлях не обирали", - сказав Лавров, так і не визнавши, що санкції є відповіддю на спроби Росії в ХХІ столітті змінити політичну карту Європи за своїм розсудом.

Дії Росії на сході України і в окупованому Криму Лавров назвав "прагненням до миру".

"Ми робимо все це... тому, що хочемо встановлення в Україні миру і злагоди, коли всі українці будуть почувати себе захищеними, розуміти, що їх права забезпечені і безпека гарантована. Ось чого ми хочемо", - сказав глава МЗС РФ, що розв'язав війну проти України.

Як повідомляв "Обозреватель", Лавров заявив, що вважає несерйозним підхід, коли США ставлять умови для скасування санкцій проти РФ . Зокрема, мова йде про припинення військового конфлікту на Донбасі.

Джерело: http://ukr.obozrevatel.com/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Дульсинея 09.10.2014 17:24
Ого?Ну тепер Венесуела спуску нам не дастть :o
# Рибак 10.10.2014 19:13
:D :D :D Та якби не було того дула - хрен би почався який небудь діалог!