gvardia.jpg

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Усі військовослужбовці, які знаходяться у зоні проведення АТО до 10 жовтня будуть повністю забезпечені зимовим одягом. Про це на брифінгу повідомив міністр оборони України, генерал-полковник Валерій Гелетей, передає кореспондент УНН.

"До 10 числа усі розрахунки, усі поставки, які планувалися, повинні бути завершені. 10 числа я особисто їду у зону АТО, у тому числі з волонтерами і будемо на місцях оцінювати все, що відбувається", - сказав він.

За його словами, йдеться не лише про зимовий одяг, а й про печі, паливо та інші необхідні речі.

В.Гелетей також зазначив, що наразі бажано забезпечити кожного військовослужбовця мінімум двома комплектами зимового одягу, однак поки фінансових можливостей для цього не достатньо.

Зазначимо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що закуплені Міністерством оборони зимовий одяг та інше майно для бійців ЗСУ перевірять на якість, адже закупівля викликає чимало запитань.

Водночас радник Президента Ірина Геращенко раніше повідомляла, що закуплені Міністерством оборони 17 тисяч бронежилетів не відповідали заявленому 4 класу захисту.

Крім того, Генеральна прокуратура за час розслідування виявила, що колишні високопоставлені чиновники МО внаслідок неодноразової необґрунтованої зміни комплектації в період з 21 березня по 30 травня 2014 року організували і закупили полегшені бронежилети двох типів: без захисту шиї (“Корсар 4”) і без захисту шиї та паху (“Корсар м3-1-4”) в кількості 17 080 одиниць загальною вартістю понад 71 млн грн. У висновку Центрального НДІ озброєння та військової техніки ЗСУ сказано, що ці засоби захисту визнані не відповідними тактико-технічним вимогам до бронежилетів. Порушення були виявлені при перевірці здійснення матеріально-технічного забезпечення армії. Прокурори стверджують, що при прийнятті їх належним чином не перевіряли і не випробовували. 

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Рибак 10.10.2014 16:34
При обстреле "градами", бронежилет любого класса так же полезен, как утопающему соломинка. Не что иное, как деньги на ветер!
# Злидня 10.10.2014 17:34
Да справа напевно навіть не в жилетах.У мене родич служить на сході.То сьогодні зутра балакали-ходить в літній формі та в домашній кухвайці... :cry: