b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_Pilipenko_pilipenko1.jpg

Питання спадкування на селі уже давно стоїть гострою проблемою на порядку денному  і, насамперед, у сільських населених пунктах. Необхідність отримання багатьох платних довідок, чисельність поїздок до нотаріуса в райцентри, залучення юрисконсультів все це до сьогодні входило у процедуру оформлення спадщини на земельну ділянку, будинок або майно для сільського спадкоємця. Таким чином, ця процедура ознаменувалася  довготривалістю, обтяжливістю та значними фінансовими витратами, які декому взагалі не під силу.

Жодна наша зустріч з жителями округу не обходилася без порушення цього надважливого питання для громади. Саме тому, підтримка цього Проекту була не просто правом, а моїм обов’язком перед жителями округу. Двічі Парламент намагався ухвалити такий законопроект та двічі він був ветований Президентом. І нарешті, у понеділок 20 жовтня,  чергово відданий голос «За», за право успадкувати кожному спадкоємцю те, що йому належить по Закону. За відповідне рішення проголосували 254 народних депутати та в результаті ухвалено Закон, яким суттєво спрощується процедура оформлення спадщини та скасовується обов’язкове проведення оцінки майна у випадках успадкування майна для найближчих родичів спадкодавця, зокрема тих, що відносяться до першого та другого ступеня споріднення з спадкодавцем і за правом представлення (до таких спадкоємців, зокрема, належать діти спадкодавця, онуки, рідні брати та сестри, той з подружжя, який його пережив, батьки тощо), а також у випадку спадкування спадщини, яка оподатковується за нульовою ставкою податку.

Окрім того, з 1 січня 2016 року посадові особи сільських рад отримають повноваження щодо оформлення спадщини (прийняття відповідних заяв, вжиття заходів щодо охорони спадкового майна, призначення виконавця заповіту, внесення необхідних записів до державних реєстрів тощо). Таким чином, громадянам не прийдеться безкінечно їздити в райцентри, стояти в чергах та врешті решт зменшить їх часові та грошові витрати на оформлення права на спадщину та на реєстрацію прав на успадковане нерухоме майно. Окрім того, система державних нотаріусів залишається працювати у людей з’явиться альтернативне право чи вони підуть у сільську раду і оформлять своє право на спадщину, чи вони підуть до державного нотаріуса.

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!