b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_lukashenko7.jpg

Президент Білорусі Олександр Лукашенко схвалив ідею повернути в законодавство республіки норму про покарання за дармоїдство.

"Хочете повернути в Кримінальний кодекс поняття "дармоїдство" - повертайте. Це буде зрозуміліше для народу. Не треба нічого доброго, що було в радянські часи зроблено, відкидати, в тому числі і термінологію", - заявив він.

За словами президента Білорусі, громадян, які ніде не працюють потрібно змусити працювати "будь-якими способами". Він доручив до 1 січня вжити заходів забезпечують виконання статті.

За словами Лукашенка, у питаннях зайнятості та міграції Білорусь стикається з низкою проблем. Зокрема, чисельність працездатного населення країни становить майже 60% від загальної кількості жителів, але цей показник почав знижуватися.

Керівництво Білорусі неодноразово заявляло про необхідність боротьби з дармоїдством та утриманством. У 2012 році ввести покарання за дармоїдство запропонував заступник спікера парламенту республіки Віктор Гумінський. А в 2013 році глава уряду Білорусі виступив з ініціативою введення податку з непрацюючих громадян.

Нагадаємо, що у часи СРСР дармоїдство було прирівняне до злочину. Тих, хто протягом тривалого часу ухилявся від суспільно корисної праці", переслідували за кримінальною статтею, що передбачає відповідальність за "паразитичний спосіб життя". В якості покарання вона передбачала позбавлення волі і виправні роботи.

Джерело: http://dt.ua/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

# Саня 21.10.2014 17:27
батька - ссср ;-)