384036566.jpg

Начальника Лубенського відділу поліції, його заступника та інспектора підозрюють у здирництві на обробці лісів. У середу, 11 жовтня, слідчі прокуратури Полтавщини спільно зі співробітниками спецпідрозділу УСБУ в області та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України під час одержання хабара затримали начальника, заступника та начальника сектору одного з відділів поліції ГУ НП в Полтавській області. Про це повідомив начальник управління прокуратури Полтавської області Ігор Поночовний.

За нашою інформацією, усі затримані — співробітники Лубенського відділу поліції:

  • Василь Овчаренко — начальник Лубенського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області.
  • Олег Єрмак — заступник начальника Лубенського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області.
  • Юрій Лапко — інспектор сектору реагування патрульної поліції Лубенського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області.

Крім того, є ще один можливий підозрюваний — начальник управління внутрішньої безпеки в Полтавській області Олег Микитенко.

Як стало відомо «Полтавщині» з власних джерел, Василь Овчаренко, Олег Єрмак та Юрій Лапко займались «кришуванням» продажу лісу у районі. Про це дізнався Олег Микитенко, який вирішив також взяти участь у справі. Щоби відділ внутрішньої безпеки не зацікавився діями перших трьох правоохоронців, він зажадав лісу для будівництва власного будинку. Дошку йому прислали, але вже помічену як хабар. Це і зафіксували правоохоронці.

Василя Овчаренка затримали у Рубіжному (біля Северодонецька) Донецької області. Там він проходив 4-місячну службу. У таке відрядження його відправили, бо Овчаренко — один з тих керівників, хто через суд поновився на посаді після провалу на переатестації. Спочатку його призначили у Гребінківський відділ поліції, потім — у Кобеляцький, а далі — повернулиу Лубенський.

Начальник поліції Полтавщини Андрій Замахін підтвердив «Полтавщині», що були затримані саме керівник Лубенського відділу поліції та його заступник. Прокуратура ж надала інформацію, яка частково підтверджує ту, яку отримали ми". З початку серпня цього року до одного з господарських товариств Лубенського району почали неодноразово приїжджати поліцейські та блокувати техніку. Вони зупиняли порубку дерев і унеможливлювали постачання клієнтам обробленої деревини тощо.

Згодом керівник відділу поліції та його заступник висунули вимогу директору. Для подальшої «співпраці» з поліцією він має надати обробленої деревини на суму майже 40 тис. грн. Керівник частково виконав вимогу, але потім отримав іншу — перерахувати 20 тис. грн. на банківський рахунок. Далі і цього виявилося замало. Заступник начальника та начальник сектору відділу поліції сказали передати їм деревини твердої породи на 12 тис. грн.

Після передачі першої партії деревини на майже 4 тис. грн правоохоронців були затримали. Зараз їм готують повідомлення про підозру за ч.3 ст. 368 ККУ (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: https://poltava.to

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

+1 # Вічно молода подружка очільників 12.10.2017 14:11
Лапко?Це не той шо в нас був?Бо його "почерк" |-)
# Oleg 12.10.2017 14:37
Значить мабуть треба разів у три підняти їм заробітню плату,а то перебиваються з хліба на водичку.Мабуть ще і дуже жадні не захотіли ділитись зі своїм начальством за що оне дуже на них образилось і рішило наказать.Отож не треба красти більше своїх начальників. :-) :lol:
+1 # мішель 13.10.2017 07:59
Мі німальна зарплата поліцейськог повинна бути в межах максимального місячного хабара |-)