ES1.jpg

Питання щодо спору Угорщини з Україною, стосовно закону про освіту, є потенційно дуже небезпечним для останньої.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив британський політолог, автор книг про Україну Ендрю Вілсон.

"Здебільшого відносинами між Україною і ЄС цілком виправдано займається Європейська комісія. Тобто це рівень Брюсселя, а не держав-членів. І Східне партнерство в цілому - це політика, повністю сформована і керована Європейською комісією. Тому коли Угорщина кричить і загрожує затягти процес , чи дійсно вона здатна це зробити? Так, тому що іноді політика дійсно втручається, особливо якщо є екстраординарна подія, на кшталт нідерландського референдуму ", - розповів Ендрю Вілсон.

На думку британського політолога, питання відносин між Україною та ЄС має вирішуватися на рівні 28 держав-членів через Єврокомісію.

"Якщо ви дозволяєте окремим державам мати право вето, це грає на руку Росії, тому що вона точно буде в змозі використати це. Не думаю, що ЄС в достатній мірі усвідомлює цю небезпеку. Це буде альтернативним майбутнім, в якому ви не дійдете до моменту потенційного застосування Статті 49, коли Україна зможе приєднатися до ЄС, якщо наділіть окремі держави-члени правом вето", - додав політолог.

Читайте також в матеріалі "Апострофа": "Українці по-різному ставляться до Путіна і росіянам, і це дуже правильно - західний політолог".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!