b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_sitnik1.jpg

На сьогоднішній день в коаліції наростає невдоволення діями Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це "Апострофу" розповіли джерела в параментській коаліції.

"Розумієте, раніше у НАБУ була хоч якась комунікація з міністерством Авакова (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, - ред.), а що зараз? Зараз вони перейшли дорогу всім: і президенту, і "Народному фронту", тому їх хочуть приструнити", - заявив нардеп з коаліції.

Відзначається, що, за даними джерел видання, відбором і внесенням кандидатури аудитора НАБУ в обох фракціях коаліції вирішили зайнятися на сесійному тижні, який стартує 14 листопада.

"Саме ми знову порушили це питання і хочемо добитися його розгляду вже найближчим часом, однак зараз це рішення блокує профільний комітет протидії корупції, який очолює Єгор Соболєв", - пояснив співрозмовник "Апострофа" з фракції "Народний фронт".

На думку представників фракції, подібна увага з боку НАБУ до їх політсили викликана виключно бажанням натиснути на "фронтовиків". Хоча звинувачувати в цьому президента Петра Порошенка не поспішають: в НФ впевнені, що в НАБУ співпрацюють з різними політичними таборами.

"Ми б не заперечували дії НАБУ щодо нас, якби у слідства були незаперечні факти. А так все це більше схоже на сплановану акцію проти нас. Зате ви подивіться на їх дії щодо того ж [нардепа Олександра] Онищенка, наприклад, їх дивні заяви (8 листопада в НАБУ заявили, що заарештовані в "Ощадбанку" гроші, які належали компанії Quickpace Limited, пов'язаній з Олександром Онищенком, зникли, - "Апостроф"). Що [директор НАБУ Артем] Ситник, що його оточення не є самостійними в своїх діях, вони підігрують то нашим, то вашим залежно від обставин", - сказав нардеп з" Народного фронту ".

Інший представник партії запевнив, що при створенні цього антикорупційного органу всі були зацікавлені в тому, щоб він був ефективним.

"Але коли вони чіпають тільки наших, то у всій партії закрадаються певні сумніви. Ось зачепили вони нашого [нардепа Максима] Полякова. Ну, купив він айфони, так що - це злочин? Або [екс-нардеп Микола] Мартиненко... Та він сам підходив до всіх і просив зняти з себе недоторканність, але ж вони влаштували з цього піар. НАБУ - це піар-контора", - заявив ще один "фронтовик".

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Влада готує атаку проти НАБУ: що задумали Порошенко і його соратники".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!