lucenko.jpg

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що затриманий Міхеїл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича, зокрема, олігарха Сергія Курченка.

Про це він повідомив на сьогоднішньому брифінгу, передає "Українська правда".

"Оприлюднюю 1 частину операції СБУ і Генеральної прокуратури по зриву плану реваншну пророкремлівських сил в Україні. Це стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеіла Саакашвілі, з членами злочинного угрупування Януковича, у першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акції протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні", - говорить генпрокурор.

Він вважає, що акції Саакашвілі були націлені на припинення кримінального переслідування членів злочинного угрупування Януковича-Курченко і допомогти "відновити контроль над активами, які вони придбали свого часу в Україні у кримінальний спосіб".

Також Луценко продемонстрував запис розмови людини Саакашвілі з нібито довіреною особою Курченка.

Докладніше про ситуацію з затриманням лідера "Рух нових сил" читайте в матеріалі "Апостроф": "Затримання Саакашвілі: адвокат розкрив плани Порошенка".

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!