b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_Rada_OON.jpg

Вісім країн-членів Ради Безпеки ООН запросили проведення на поточному тижні екстреного засідання за участю генерального секретаря всесвітньої організації Антоніу Гутерріша в зв'язку з заявами президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Про це повідомили в постійному представництві Швеції при ООН, передає Reuters.

"У світлі заяви президента Сполучених Штатів про статус Єрусалима делегації Болівії, Єгипту, Франції, Італії, Сенегалу, Швеції, Сполученого Королівства та Уругваю попросили голову організувати до кінця тижня екстрену зустріч Ради, на якій з доповіддю виступить генеральний секретар", - йдеться в письмовому повідомленні.

Резолюція Ради Безпеки, прийнята в грудні минулого року, "підкреслює, що він не визнає ніяких змін ліній від 4 червня 1967 року, що в тому числі щодо Єрусалиму, крім тих, які були узгоджені сторонами на переговорах".

Після виступу Трампа, генеральний секретар США Антоніо Гутерріш заявив журналістам, що він "послідовно виступав проти будь-яких односторонніх заходів, які поставили б під загрозу перспективу світу для ізраїльтян і палестинців".

Раніше президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!