gosdep.jpg

США різко засудили будівництво Керченського моста в Крим, оскільки воно не було погоджено з Україною.

Про це заявила під час брифінгу у вівторок, 15 травня, прес-секретар Державного департаменту США Хізер Науерт, передає Укрінформ.

"Міст являє собою не тільки спробу Росії закріпити незаконне захоплення і окупацію Криму, але також перешкоджає судноплавству, обмежуючи розміри кораблів, які можуть проходити через Керченську протоку", - заявила вона.

Крім того, в окремій заяві, яка з'явилася на офіційному сайті Держдепартаменту США, говориться: "Крим є частиною України. Будівництво Росією моста є нагадуванням про постійне бажання РФ йти наперекір міжнародному праву". 

У зв'язку з цим в Держдепі ще раз нагадали про санкції проти олігархів Путіна і представників провладних еліт в зв'язку з анексією Криму.

"Ці санкції, а також ті, що були пов'язані з Кримом, залишатимуться в силі, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - зазначається в заяві.

США також ще раз повторили раніше висунуту тезу про те, що Крим - це Україна.

"Ми знову підтверджуємо нашу прихильність суверенітету і територіальній цілісності України і нагадуємо про висловлення цієї прихильності міжнародним співтовариством в Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262", - підкреслили в Державному департаменті США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США пригрозили Кремлю новими санкціями.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!