b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Business_1.jpg

Компроміс в питанні отримання цифрових частот власниками телеканалів "1+1" та "Інтер", рішення якого довгий час висіло в повітрі, було досягнуто завдяки домовленості з Адміністрацією президента.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, один із співрозмовників передбачає, що власники телеканалів знайшли точки дотику з Адміністрацією президента, яка має вплив на главу Нацради Юрія Артеменка, а через нього - на рішення органу.

"Думаю, необхідні рішення обміняли на зміни в редакційній політиці, вигідні АП. Підозрюю, домовилися, що в ефірах буде менше Юлії Тимошенко і Володимира Гройсмана. Тепер треба стежити, наприклад, за ток-шоу і підбором учасників, а також вибором тем", - сказав "Апострофу" співрозмовник в депутатському корпусі. 

Відзначимо, що в середу, 11 червня, Нацрада з питань телерадіомовлення взяла до відома постанову Кабміну про перехід українського телебачення з аналогового на цифрове мовлення, і прийняла рішення про отримання цифрових частот власниками телеканалів "1+1" та "Інтер", яке досить довго затягувалося.

Так, після тривалого блокування роботи Нацради з питань ТБ і радіомовлення в середу, 11 червня, все-таки сталося довгоочікуване засідання. На ньому розглядалися три питання, які особливо турбували власників центральних телеканалів. Порядок денний у регулятора складався з наступних моментів: відключення аналогового ТБ в Україні, розгляд перевірок телеканалів "Інтер", одним з власників якого є олігарх Дмитро Фірташ, і "1+1", одним з власників якого є олігарх Ігор Коломойський, через демонстрації в ефірі фільмів з російськими акторами, що підтримують військову агресію РФ. І, нарешті, третім стало питання продовження терміну дії ліцензій телеканалів на цифрове мовлення.

Відзначимо, що інтересу до цього заходу додавав той факт, що ще два тижні тому сама можливість подібного засідання була чимось неймовірним. Суть полягає в тому, що протягом травня-червня Нацрада чотири рази планувала зібратися, щоб розглянути питання про продовження ліцензій "Інтера" і "1+1", але досягти кворуму не вдавалося.

Детальніше про те, як і про що домовлялися з владою олігархи читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко домовився з Коломойським і Фірташем: чому не радий Ахметов.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!