Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/news/2014/Business/100grn.jpg'
There was a problem loading image 'images/news/2014/Business/100grn.jpg'
100grn.jpg

В Україні 4,6% компаній з іноземними інвестиціями створюють 34,9% загальної валової доданої вартості.

Про це свідчать результати дослідження Німецької консультативної групи та Інституту економічних досліджень і політичних консультацій.

“У нефінансовому секторі 4,6% компаній з іноземними інвестиціями є роботодавцями для 20,4% всіх працівників сектора, які створюють 34,9% загальної валової доданої вартості”, – повідомив член Німецької консультативної групи і основний автор аналізу Девід Захер, представляючи результати дослідження на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в четвер.

Він також зазначив, що витрати на оплату роботи співробітників компаній з іноземними інвестиціями на 57% вищі, ніж на вітчизняних підприємствах.

“З використанням методології МВФ ми оцінили обсяг іноземних інвестицій в Україну станом на 2016 рік в $27,5 млрд. Цей обсяг можна виразити в показнику $650 на жителя України, тоді як в Білорусі цей показник $2 тис., в Естонії – $14 тис.”, – додав він.

Як зазначила в.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова, уряд розраховує на інтенсифікацію залучення іноземних інвестицій за рахунок приватизації, а також поліпшення бізнес-клімату як для іноземних інвесторів, так і для українських компаній.

“За останні півтора роки нам вдалося повернути Україну на інвестиційну карту. Багато світових брендів, які раніше тільки придивлялися до України, або вже почали з’являтися в Україні, як “Фуджікура” і цілий кластер німецьких компаній на західній Україні, або заявили про плани виходити на український ринок”, – сказала в.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова.

Джерело: https://news.finance.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!