384035192.jpg

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що хоче провести консультації з лідерами парламентських фракцій щодо ціни на газ, де він планує обговорити кілька сценаріїв, на які уряд може піти.

Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді.

"Я не хочу підвищувати ціни на газ, я не хочу цього робити. Це може бути тільки вимушений крок для того, щоб не допустити економічної катастрофи і бідності для українських громадян. Я буду просити консультації з лідерами фракцій з цього питання, і буду там просто показувати два, три сценарії, на які ми можемо піти", - сказав Гройсман.

Кабінет міністрів продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом щодо ціни на природний газ для населення і розраховує на компромісний варіант.

Гройсман нагадав, що вже рік уряд веде дискусії щодо формування ціни на газ для населення.

Він пояснив, що газ для промисловості зараз коштує близько 10 тис грн, тоді як для населення уряд ввів її обмеження до 7 тис грн.

"Мова йде про те, щоб зрівняти ціну в Україні і зробити її єдиною. Я категорично з цим не згоден. І тому рік ми ведемо серйозну дискусію з МВФ. Ми шукаємо зараз правильний підхід. Але важливо, щоб українці не постраждали від цього. І потрібні адекватні компенсатори для цього", - сказав глава уряду.

Він також підкреслив, що якщо Україна не зможе обслуговувати свої зовнішні борги, то країна зіткнеться з великими економічними проблемами, які відчує кожен українець.

Джерело: https://www.epravda.com.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!

Комментарии  

+1 # мішель 14.07.2018 10:34
https://new.pl.ua/archives/935