b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_kadirov.jpg

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявив про ліквідацію одного з лідерів "Ісламської держави" Тархана Батарашвілі. Про це глава Чечні написав у своєму Instagram у четвер, 13 листопада. "Ворог ісламу Тархан Батарашвілі, що називав себе Омаром Аш-Шішані (Шішані арабською "чеченець"), убитий. Так буде з кожним, кому прийде в голову погрожувати Росії і чеченському народу. Так буде з кожним, хто буде проливати кров мусульман" , - написав Кадиров. Водночас він не уточнив, коли і де був убитий один з лідерів ІД.

Кілька місяців тому терористи "Ісламської держави" записали ролик, в якому погрожували розгорнути бойові дії в Чечні і на Кавказі. На відео якийсь Омар Аш-Шішані, командир одного з великих угруповань у Сирії, погрожував вторгненням в Росію. У відповідь на це Кадиров тоді заявив, що Шішані до Росії не добереться, "що він буде ліквідований там, де він промовляє погрози".

Як повідомляв Кореспондент.net, у липні 2014 року Кадиров пообіцяв відправити до Києва 74 тисячі чеченців у разі наказу. Тоді Міністерство закордонних справ Українивисловило занепокоєння через заяви Кадирова, які підтверджують наміри продовжувати практику "посилення лав терористів відповідними російськими спецпідрозділами".

Джерело: http://ua.korrespondent.net/

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!