b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_mamai11.jpg

«ББП», «Самопоміч», «Свобода», «СДП» та «Рідне місто» достроково припинили повноваження мера Полтави Олександра Мамая

Під час позачергової сесії Полтавської міськради 14 вересня депутати визнали незадовільною роботу мера Олександра Мамая і достроково припинили його повноваження. Це рішення шляхом таємного голосування підтримали 29 з 42 депутатів міськради. «За» проголосували усі депутати, які взяли участь у голосуванні. 

Питання щодо висловлення недовіри міському голові Полтави внесли на розгляд сесії з голосу — за пропозицією нового депутата Едуарда Волкова. Підставами для такого рішення стали численні порушення Конституції та Законів України, прав і свобод громадян, які, за словами Волкова, розписані на 31 сторінці рішення:

  1. Допускав порушення Конституції та Законів України, прав і свобод громадян.
  2. Неодноразово порушував порядок скликання сесій.
  3. Не виніс на розгляд міськради кандидатуру керуючого справами секретаря виконкому.
  4. 20 липня на 16-й сесії міськради вніс у порядок денний питання про включення до складу виконкому Олега Хардіна, який був запропонований депутатською групою «Єдність», яка, за законом не має права на такі пропозиції. До того ж, його кандидатура не була розглянута на комісіях.
  5. Повідомив, що міськрада не братиме увесь кредит на придбання тролейбусів від Європейського банку реконструкції та розвитку, через що зупинилася співпраця між міськрадою та банком. При цьому 78,2% рухомого складу тролейбусів відпрацювали термін експлуатації.
  6. Не забезпечив роботу КП «Декоративні культури», через що не була реалізована Програма з ліквідації амброзії у Полтаві у 2018 році.
  7. За його сприяння відбувається неконтрольована передача техніки та сфери робіт КП «Декоративні культури» приватним структурам.
  8. За його ініціативи відбувається ліквідація КП «ПМШЕД».
  9. За його ініціативи відбулася передача робіт з утримання у належному санітарно-технічному стані об’єктів благоустрою, зелених насаджень, утримання вулично-дорожньої мережі харківським підрядникам, які неякісно виконують роботи. Фактивно була створена харківська монополія в сфері ЖКГ.
  10. Передача таких робіт призвела до відкриття низки кримінальних проваджень щодо розкрадання, нецільового використання та привласнення бюджетних коштів виконкомом та приватними структурами, наближеними або пов’язаними із міським головою.
  11. За його ініціативи відбувається знищення КП «Ремліфт» і передача техніки та робіт фірми приватній структурі.
  12. За його сприяння, попри невдоволення громадськості та депутатів, в інтересах приватних підприємців, було прийнято рішення про розміщення тимчасових споруд, хоча це рішення не розглядалося на профільних комісіях і було внесене на розгляд депутатів за 12 годин до початку сесії, що є порушенням Регламенту Полтавської міськради.
  13. Зловживання владою та службовим становищем під час укладання виконкомом в інтересах наближених до міського голови осіб договорів про надання послуг на виконання робіт.
  14. За його вказівкою КП «ПЕАТ» та відділ транспортних перевезень не виконує рішення суду щодо скасування підвищення вартості проїзду.
  15. Повна бездіяльність виконкому під його керівництвом щодо вирішення проблему збору та утилізації твердих побутових відходів, що призводить до небезпеки функціонування сміттєзвалища.
  16. Намагається змусити депутатів встановити пайову участь у розвитку інфраструктури міста від 0,05%, що суттєво зменшить надходження до бюджету.
  17. Сергій Сінельнік був визнаний винним у порушені норм утримання доріг в частині траси Київ — Харків у межах Полтави. Це показує бездіяльність міського голови.
  18. За його головування виконком підвищив тарифи на утримання будинків КП «ЖЕО № 2», які ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області назвала завищеними.
  19. За його головування виконком надав адреси тимчасовим спорудам, що фактично зробило їх капітальними.
  20. Невиконання рішення про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади секретаря міськради Оксани Деркач.

Припиненню повноважень Олександра Мамая передувало звільнення секретаря міськрадизаступників міського голови та розпуск чинного складу виконкому.

Нагадаємо, Олександр Мамай вперше був обраний міським головою Полтави у жовтні 2010 року. Він отримав підтримку 61,64% виборців (67444 голоси).

До початку державної служби він працював на Полтавському заводі металовиробів на посаді складальника, потім — вантажника. Таку саму посаду займав у Полтавському оптово-роздрібному комбінаті та Полтавській міській склотарній базі. З вересня 1988 року працював двірником у дитячому садку № 47, а з січня 1991 року маляром-штукатуром на підприємстві «Лтава-2». У вересні 2000 року очолив с/г підприємство «Інтер-Агро. У 2006 році приймав участь у виборах мера Полтави, але зняв свою кандидатуру на користь іншого кандидата — Віктора Животенка.

У липні 2012 року Олександр Мамай змінив членство в партії «Совість України» на квиток «Партії регіонів». У лютому 2014 року, коментуючи дії Віктора Януковича, повідомив, що «вийшов з „Партії регіонів“ 1,5 року тому». Вдруге міським головою Полтави його обрали у жовтні-листопаді 2015 року. У другому турі виборів він отримав підтримку 62,56% виборців (53390 голосів).

Джерело: https://poltava.to

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!