b_385_225_16777215_0_0_images_news_2014_Politic_lukashenko7.jpg
Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав конфлікт на Донбасі "непорозумінням" і заявив, що його "пора закінчувати".

Про це він сказав на зустрічі з Віктором Медведчуком в Мінську, передає БЄЛТА.

"Це непорозуміння (інакше не назвеш) треба закінчувати. Братські республіки, народи... Робимо нашим ворогам і суперникам подарунок своїми руками", - сказав Лукашенко.

Глава Білорусі зазначив, що і він особисто, і його держава зацікавлені в якнайшвидшому закінченні війни. 

"Для мене це важливо не тільки тому, що я особисто вболіваю за те, що там відбувається, але і тому, що це наша рідна Україна. Я і служив, багато разів бував там, та й не приховую, що мої давні корені сягають кудись туди, між Черніговом і Києвом", - заявив президент Білорусі.

"Ще основою всьому є і наші відносини з Україною. І на початку цього конфлікту за нашими даними, а ми чітко вели облік, до 150 тис. осіб хлинув потік з України. І ми надали їм рівні умови і права з нашими білорусами. Хоча тоді було непросто. Але, слава богу, все обійшлося. Хтось назад повернувся, хтось їздить туди-сюди, а хтось влаштувався, живе і працює тут як наші близькі, рідні люди. Є і негативні фактори подій, які там відбуваються. Я про це публічно завжди говорю", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, докладніше про відносини Білорусі і Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко зрозумів, що Путін його може знищити: у нього є два сценарії.

Джерело: https://apostrophe.ua

Недостаточно прав для комментирования:( Пожалуйста зарегистрируйтесь на сайте!